Йорданка Фандъкова: Строителството на дъгата от „Младост“ до „Тракия“ започва до края на 2018 г.

Очаквам до края на 2018 г. да започне реалното строителство на дъгата от ж.к. „Младост“ до автомагистрала „Тракия“. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова на проверката на източната тангента на Софийския околовръстен път.

„За този участък само можем да сме благодарни, защото тези огромни инвестиции, които се направиха в последните години от страна на държавата в западната дъга, в северна скоростна тангента, сега тук при реконструкцията на участъка от източната дъга и бъдещите два от южната дъга, са една от най-важните мерки за подобряване на чистотата на въздуха. Всеки знае, че след като се отвори южната дъга, голяма част от автомобилите не преминават вече в центъра. Същото е със западната дъга, така че тук мога само да благодаря“, коментира Фандъкова.

По думите ѝ ангажиментът, който са поели заедно с АПИ пред гражданите от Казичене, е да се направи подлез. „Имаме и още една задача за реконструкцията на моста на южната дъга при кв. „Бояна“, с г-н Дончо Атанасов се разбрахме, че Столична община ще го поеме, а АПИ ще поеме подлеза на Казичене.

Правим всичко възможно и работим заедно по завършването на проектирането, отчужденията във връзка с новите участъци. Имаме пълната подкрепа на г-н Борисов, на министъра на регионалното развитие за старта на дъгата от ж.к. „Младост“ до автомагистрала „Тракия“. Там приключихме с проектирането, подготвят се процедурите за избор на изпълнител от страна на АПИ. Очаквам и се надявам до края на следващата година да започне реалното строителство“, допълни Фандъкова.

Според нея това е много важен участък, тъй като стават тапи там. „Вече сме на финала и на проекта за най-тежкия участък от „Бъкстон“ до автомагистрала „Люлин“. Там има тунелно преминаване, естакади, много отчуждения, но там също работим непрекъснато. Всяка седмица с инж. Дончо Атанасов имаме оперативки, докладваме на министър Нанков, така че да можем да вървим и да работим заедно, за да решим този изключително важен за София въпрос“, каза още Йорданка Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България