Йорданка Фандъкова: 300 хил. лв. ще излезе ремонтът на „Цариградско шосе”

При ремонт винаги има неудобство, "Орлов мост" е най-натовареното кръстовище в София. Това обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по БТВ във връзка със задръстванията, предизвикани от ремонта на ключовото за града кръстовище. Тя призова шофьорите, които имат възможност, да използват.

Кметът напомни, че последният основен ремонт на бул. „Цариградско шосе” е правен преди 11 години и гаранционният срок отдавна е изтекъл. Настоящият ще струва на общината 300 хил. лв. "Настоявам да се работи бързо, но не за сметка на качеството", каза още кметът.

Срокът за ремонта на бул. „Прага” беше удължен заради подмяната на ВиК мрежата, обясни Йорданка Фандъкова. Булевардът трябваше да бъде отворен от днес – 15 август, но вчера от Столичната община обявиха, че промените в движението са в сила до 7 септември. Надявам се все пак ремонтът да приключи до края на месеца, допълни столичният кмет.

За кръстовището на бул. „Цар Борис III” и ул. „Житница” в кв. "Красно село", което се изгражда в момента заедно с третия метролъч, Фандъкова обясни, че за пешеходците са предвидени подлези, за да се облекчи трафикът. Тя припомни, че светофарите затрудняват движението и водят до по-голямо замърсяване на въздуха.

В момента общината не може да спре строителството на небостъргачи в София и затова са предложени законови промени. Фандъкова припомни, че съгласно Подробния устройствен план (ПУП) НИКМИ няма право да строи 43-етажна сграда на ъгъла на бул. „България” и бул. „Гешов”, но съдът е задължил главният архитект на града да разреши строителството.

Коментари

Задължително поле