Йорданка Христова с последен самостоятелен концерт

На 19 ноември голямата българска поп певица Йорданка Христова ще зарадва феновете си с грандиозен концерт в зала 1 на НДК. През изминалата седмица естрадната прима обяви, че това ще е последната й по-мащабна самостоятелна изява на сцената. Подробности за това решение ще даде самата изпълнителка в събота в предаването „Извън играта“ по БНТ, където тя ще бъде специален гост.

Прощалният й концерт е под надслов „Музикалната изповед на Йорданка Христова. 55 години – срещи, раздели, полети, ежедневие, разкаяние, страст и много, много любов“ - това ще са и само част от темите на разговор с водещата на „Извън играта“ Люба Пашова. Йорданка Христова ще разкаже за емблематичните срещи в кариерата си, за големите любови в живота си, за приятелите, за щастливите моменти и за тези, през които се преминава трудно. В студиото на предаването тя ще разкрие една от най-болезнените трагедии в живота си – загубата на майка си и вината, която изпитва след неочакваната раздяла с нея.

Йорданка Христова, която се слави с непримирим дух и темперамент, и на сцената, и в живота, има зад гърба си повече от 3500 концертни участия в над 40 страни на света. Репертоарът й включва песни на 18 езика. Тя е най-известната българска певица в Куба – хиляди жени са кръстени на нея с типично българското име. През пролетта естрадната прима се сбогува и с публиката си в на „Острова на свободата“. В концерта, с който българската общност в Хавана отбеляза националния празник 3 март, участие взеха и приятелите й Фара Мария и Боби Каркасес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица