Йордан Цонев: Бюджет 2020 е много харчене с малка ефективност

Кадър от Нова телевизия

„Много харчене, с много малка ефективност е най-кратката характеристика на този Бюджет 2020. Увеличават се харчовете, а намаляват приходите. Затова този бюджет не е за хвалене. Защото нямаме реформи в системите и това, че се наливат пари в нереформирани системи е най-големия бюджет порок на този бюджет. Това заяви зам.-председател на ПГ на ДПС Йордан Цонев в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия.

„За да има реформи, трябва да има политическа воля и да има съгласие между политическите сили по отношение на тези реформи. Искаме следното – съгласие по няколко приоритета - демографска криза, здравеопазване, образование, икономически растеж. По тези четири приоритети трябва да бъде постигнато съгласие”, обясни Цонев.

Според него бойкотът на ДПС срещу избора на Валери Симеонов за зам.-председател на НС е съвсем закономерен.

„Няма давност за прегрешенията на Симеонов. Още по изборите той блъскаше майки, дошли от Турция да гласуват. Но тогава протестира само ДПС, обществото не реагира. Когато засегна най-деликатната част от обществото – майките на деца с увреждания, тогава вече обществото правилно реагира. Срамота е да бъде избран за вицепредседател на НС. Да си остане депутат, за какъвто е избран”, поясни Йордан Цонев.

Коментари

Задължително поле