Йордан Цонев: Решението за партийната субсидия е незаконно

Кадър от Нова телевизия

Решението субсидията за партиите да бъде 8 лв . е незаконно, смята заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев. Той поясни пред Нова телевизия, че то е взето на трето гласуване, което е забранено от правилника.

„В началото ние разкрихме сценария – ГЕРБ да влязат с по-малко депутати и да позволят на останалите парламентарни групи да прокарат това решение. Усетихме го. Тогава Корнелия Нинова заяви, че Мустафа Карадайъ лъже, защото тя не се е чувала и виждала с г-н Борисов. Ние знаем, че не са се виждали. Тя използваше посредник, за да реализира целта си. Валери Симеонов посредничеше между нея и премиера, за да стане субсидията 8 лв. В четвъртък лъсна цялата истина. Симеонов беше избран за зам.-председател на парламента, въпреки протестите на майките на деца с увреждания, отново с помощта на БСП и ГЕРБ. Всичко е нагласено. ГЕРБ излизат с най-голяма щета, защото именно думата на Борисов беше потъпкана. Той обеща на хората, които гласуваха с „да” на референдума, че ще послуша техния глас. Очаквам, че той ще реагира", коментира Цонев.

По думите му президентът може да наложи вето върху Закона за бюджета заради конституционното нарушение, но не очаква това да се случи.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика