Марк Жирардели: С новия кмет на Банско мислим в една посока за развитието на ски зоната

Росен Желязков: Предлагаме промени в Закона за автомобилните превози в сряда

Стево Пендаровски: Македонският език е лингвистичен факт от десетилетия

Арестуваха 30-годишен шофьор, счупил с пистолет стъклото на друг водач след спречкване в Силистра

Събраха над 36 000 лева от Коледния благотворителен бал на кмета на Велико Търново Даниел Панов Средствата ще бъдат вложени за изграждане на покрита сцена на Летния театър на старата столица

Любо Ганев разкри саботаж на Инженера

Президентството: Точна информация за причините за катастрофата на НСО следва да бъде предоставена от компетентните органи

Захариева: България подкрепя задълбочаването на партньорството между ЕС и ЧИС

“Юнайтед“ и „Интер“ чакат „Лудогорец“

Заловиха наш крадец, издирван в Белгия

Нескопосани крадци станаха за смях в интернет (ВИДЕО)

Проф. д-р Ханс Беарбоом стана „Доктор хонорис кауза” на МУ-София

Аварийни екипи от цялата страна ще запушват течовете във водопровода на Перник

Осем БГ модни икони получиха смокинов лист

Учениците от Математическата в Бургас втори по медали

Кабинетът одобри 129 млн. лева за ремонта на изтребителите МиГ-29 и Су-25 Средствата ще дойдат от бюджета за 2018 г.

Щурмови изтребител Су-25. Снимка: МО

Министерският съвет одобри проектите за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 и за възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 на военновъздушните ни сили, съобщиха от МО.

Днешните правителствени решения показват, че средствата по трите модернизационни проекта за 2018 г. няма да отидат за други цели, а изключително за повишаване на бойните способности. Министерството на отбраната подготвя и други предложения за проекти за повишаване на бойните способности на Въоръжените сили, уточняват от ведомството.

Основните параметри на проекта „Осигуряване на летателната годност на самолети МиГ- 29“ са: брой самолети – не по-малко от 8; ориентировъчна цена – до 81 294 416 млн. лв. без ДДС. Предвижда се проектът да се реализира до края на 2020 г. Необходимите средства за сключване на договори през 2018 г. са в размер на 71 739 959 лв., от които в бюджета на Министерството на отбраната са предвидени 26 000 000 лв.

В тази връзка на своето заседание днес правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. в размер до 45 739 959 лв., за сключване на договори за осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29 по рамково споразумение с AO „РСК „МиГ“. Средствата се осигуряват за сметка на централния бюджет за 2018 г.

Осигуряването на летателната годност на самолети МиГ-29 ще позволи запазването на придобити отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет и в транзитния период на усвояването и декларирането му в оперативна готовност.

Необходимите средства за изпълнение на проекта „Възстановяване на летателната годност на самолети Су-25“ са до 99 012 000 лв. с ДДС (82 510 000 лв. без ДДС). Изпълнението му ще позволи възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 и запазване на придобити отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет и достигането до оперативна готовност за използване.

На своето заседание днес правителството одобри да се осигурят допълнително разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. в размер на 82 510 000 лв. за сметка на централния бюджет за 2018 г. Финансовите средства са необходими за сключване на договор за възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.