На 16 януари 2019 да почерпят

Юнкер: Призовавам Великобритания да изясни намеренията си възможно най-скоро Кой ще има куража да каже какво е единственото позитивно решение, попита Туск

Британският парламент отхвърли сделката за Брекзит Лидерът на лейбъристите Джереми Корбин поиска вот на недоверие към правителството

Албанският език вече е втори официален в Македония

Мей призова депутатите да гласуват „за“ сделката за Брекзит

Цистерна със сярна киселина се обърна на околовръстния път във Видин Превозното средство е изправено, мястото - обезопасено

Сомалийските радикални ислямисти поеха отговорност за атаката в Найроби

Всеки трети пенсионер e в риск от бедност

Тръмп искал да вади САЩ от НАТО Вашингтон осигурява над една пета от бюджета на пакта

Буферната зона по границата със Сирия ще бъде под турски контрол, заяви говорителят на Ердоган

Силен вятър ни очаква утре

Пазаруваме по-често на кредит

Грипът захапа половин България Епидемията обхваща цялата страна в края на януари

Жената, пътувала със задържания за нападение на курсанти от НВУ: Изпревариха ни и ни показаха среден пръст

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 16 януари 2019

Кабинетът одобри 129 млн. лева за ремонта на изтребителите МиГ-29 и Су-25 Средствата ще дойдат от бюджета за 2018 г.

Министерският съвет одобри проектите за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 и за възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 на военновъздушните ни сили, съобщиха от МО.

Днешните правителствени решения показват, че средствата по трите модернизационни проекта за 2018 г. няма да отидат за други цели, а изключително за повишаване на бойните способности. Министерството на отбраната подготвя и други предложения за проекти за повишаване на бойните способности на Въоръжените сили, уточняват от ведомството.

Основните параметри на проекта „Осигуряване на летателната годност на самолети МиГ- 29“ са: брой самолети – не по-малко от 8; ориентировъчна цена – до 81 294 416 млн. лв. без ДДС. Предвижда се проектът да се реализира до края на 2020 г. Необходимите средства за сключване на договори през 2018 г. са в размер на 71 739 959 лв., от които в бюджета на Министерството на отбраната са предвидени 26 000 000 лв.

В тази връзка на своето заседание днес правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. в размер до 45 739 959 лв., за сключване на договори за осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29 по рамково споразумение с AO „РСК „МиГ“. Средствата се осигуряват за сметка на централния бюджет за 2018 г.

Осигуряването на летателната годност на самолети МиГ-29 ще позволи запазването на придобити отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет и в транзитния период на усвояването и декларирането му в оперативна готовност.

Необходимите средства за изпълнение на проекта „Възстановяване на летателната годност на самолети Су-25“ са до 99 012 000 лв. с ДДС (82 510 000 лв. без ДДС). Изпълнението му ще позволи възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25 и запазване на придобити отбранителни способности в периода до придобиване на новия тип боен самолет и достигането до оперативна готовност за използване.

На своето заседание днес правителството одобри да се осигурят допълнително разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2018 г. в размер на 82 510 000 лв. за сметка на централния бюджет за 2018 г. Финансовите средства са необходими за сключване на договор за възстановяване на летателната годност на самолетите Су-25.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.