Кабинетът сменя още 7 областни управители - на Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник

Служебното правителство сменя още 7 областни управители заради желанието им да се включат в партийни листи, съобщи говорителят на Министерски съвет Ирина Белчева.

"Работата с областните управители е много важна. Ето защо от следващото заседание на Министерски съвет премиерът Огнян Герджиков въвежда практиката двама областни управители, на ротационен принцип, да присъстват и след това да се срещнат с министър-председателя и с кабинета, за да обсъдят хода на подготовката на изборите и също така да съобщят каква е ситуацията в областта, за която отговарят", обясни Белева.

"Министър-председателят нямаше намерение да прави повече промени в областните управители. През последната седмица в Министерски започнаха да постъпват молби за неплатен отпуск от страна на областни управители, поради желанието им да се включат в партийните листи на предстоящите парламентарни избори", коментира още Белчева.

"Няма как да има честни избори, ако областният управител е в листата на някоя от партиите", каза още тя.

От постовете им на областни управители са освободени Георги Ранов (Стара Загора), Александър Александров (Перник), Момчил Станков (Видин), Николай Сираков (Габрово), Недялко Славов (Смолян) и Ралица Добрева (Плевен).

В Стара Загора постът се заема от проф. Веска Шошева. Тя е дългогодишен университетски преподавател, експерт към Националната агенция за оценяване и акредитация към МС, квалифициран медиатор на Министерството на правосъдието. Завършила е педагогика в СУ „Св. Климент Охридски“, като има специализации по „Организацията и управлението на образованието“ и „Специална педагогика“.

Начело на областната управа в Перник застава Васил Михайлов. В момента е в частния сектор. През 2014 г. е бил финансов контрольор в Областната управа, а от 2004 г. до 2007 г. – заместник-председател на Общинския съвет в Перник. Завършил е УНСС със специалност „Икономика и управление на търговията“, има специализация по маркетинг и реклама във Висшето търговско училище в Лайпциг, Германия.

Областен управител на Видин става Огнян Михайлов, който от 2015 г. досега работи в Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. Бил е ръководител управление „Сигурност“ в ЕСО и ръководител отдел „Сигурност и класифицирана информация в „Булгаргаз“ ЕАД. Завършил е Академията на МВР, специалност „Управление на обществения ред и сигурност на Република България“.

Иванка Баева и Златко Митрев са назначени за областни управители съответно на Габрово и на Пазарджик. И двамата са адвокати. Завършили са право в СУ „Св. Климент Охридски“.

Областната управа в Плевен поема Марио Тодоров, който към момента е инспектор охрана и ППО в „Рафинерия Плама“ АД. Завършил е Военния университет във Велико Търново.

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян до определяне на титуляр е назначен Момчил Караиванов. Той е магистър по „Автоматика и системотехника“ от Техническия университет в София. Има магистратура и от ВСУ „Черноризец Храбър“ по стопанско управление и управление на международни проекти. Към момента е директор на дирекция в Областната администрация в Смолян.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика