Кайли Дженър - Бизнесдамата

Най-младата представителка на клана Кардашиян/Дженър – Кайли, е напът да стане най-младият милиардер в историята, който сам е изкарал парите си, побеждавайки постижението на създателя на “Фейсбук” Марк Зукърбърг, натрупал десетцифрената сума на 23 г. Според авторитетното списание “Форбс” състоянието на 20-годишната риалити звезда към момента се равнява на 900 000 000 долара (почти три пъти повече от това на по-голямата й сестра Ким Кардашиян Уест).

Това включва изключително успешната й компания за гримове Kylie Cosmetics, която тя притежава на 100% и за по-малко от три години след съществуването си вече се оценява на 800 милиона долара, и приходите (около $100 млн.), които Кайли заработва от участие в телевизионни програми, като рекламно лице на известни марки и постовете в социални мрежи.

Кайли Дженър за първи път се появява на екран в риалити предаването Keeping Up With The Kardashians (”Проследявам семейство Кардашян”), когато е едва 10-годишна. Шоуто се фокусира върху ежедневието на клана Кардашян/Дженър, включващ сестрите Ким, Кортни, Клои, Кендал, Кайли, брат им Роб, родителите им Крис и Кейтлин (преди познат като Брус), техните близки и приятели. Първоначално бъдещата милиардерка не представлява особен интерес за зрителите, тъй като звездата на предаването по онова време е Ким, чието домашно порно клипче с арендби певецът Рей Джей току-що е изтекло в интернет. В процес на израстването на Кайли пред екрана обаче и нейното поведение започва да се забелязва все повече от медиите и да става повод за пикантни статии.

През 2014 г. младата Дженър предизвиква истинска сензация в социалните мрежи със своите огромни устни. Първоначално тя категорично отричаше слуховете, че си е инжектирала филъри и твърдеше, че увеличението се дължи на “добро червило и допълнително очертаване”. Година по-късно обаче най-после признава, че в действителност по-плътните й устни се дължат на временни филъри. Именно тогава се заформя идеята за изкарване на пари с продажби на червила, използвайки популярността в медиите като средство за реклама. Особено важна роля за решението на Кайли да започне свой собствен бизнес по този модел е майка й Крис Дженър, която е мениджър на целия клан и стои зад почти всички доходоносни решения на момичетата. Съществуват дори слухове, че именно Крис е продала секс видеото на Ким Кардашиян, за да я изстреля на върха на популярността.

Благодарение на социалните мрежи и известността на Кайли в Америка, породена от скандални новини от типа “18-годишната Дженър прекали с филърите”, “Кайли по стъпките на сестра си Ким – вече с импланти в задника и гърдите”, “Бременна на 19 г” и т.н., тя развива успешно своя бизнес с козметика. За по-малко от три години компанията на риалити звездата от продажби само на няколко хиляди червила, се разраства до такава степен, че да се нарежда до световноизвестни козметични брандове. Според “Форбс” успехът на Кайли в бизнес начинанието й категорично доказва силата на социалните мрежи. Начинът, по който работи нейната компания е изцяло базиран върху образа на красавицата в интернет и нейните милиони последователи – над 111 милиона в “Инстаграм”, 25 млн. в “Туитър” и 21 млн. във “Фейсбук”.

Твърдението на изданието, че 20-годишната Дженър, която е и майка от 5 месеца, сама е изкарала парите си, предизвика огромни спорове в интернет пространството. Според мнозина състоянието на атрактивната американка се дължи на известността на нейното семейство и не заслужава дори да фигурира в списъка на най-богатите самореализирали се жени в Америка, още по-малко да е на корицата. Нейните фенове и поддръжници пък са на мнение, че Кайли абсолютно заслужава да присъства в подреждането, тъй като е инвестирала собствените си пари, за да даде начало на Kylie Cosmetics, и нейният имидж, който сама е изградила, е в основата на успеха й.

Този скандал обаче перфектно се вписва в образа на младата майка и нейното семейство, чиято “запазена марка” е пластичните интервенции. Бащата на Кайли се подложи на операция за смяна на пола и от Брус вече е Кейтлин, сестра й Ким е известна с огромните си задни части, които съвсем не са естествени, майка й Крис редовно ляга под ножа, за да се подмладява, а останалите й сестри са изкуствени гърди/устни или и двете.

 

Премахнала всички филъри в устните

Преди дни Кайли Дженър обяви почти случайно в социалната мрежа инстаграм, че била премахнала всички филъри в устните си, които си сложила още на 17 г. и с които стана известна на първо място. Признанието от риалити звездата дойде, след като нейна фенка коментира една от последните й снимки. “Тук тя изглежда като “старата” Кайли и не мога да си обясня защо”, пише последовател на Кайли, а тя отговори: “Това е защото си махнах всички филъри”.

 

За нея

Много се гордея с Кайли

Много се гордея с теб, Кайли. Не е лъжа, това е моето дете на корицата на “Форбс”! Работата с нея е голяма забава и за мен е невероятно да я виждам с какъв хъс и вълнение върши всяка задача. Тя никога не се спира и с тази нейна черта ми напомня на самата мен. Кайли е страхотна майка, въпреки че е толкова млада. Изключително отдадена на бебето си и никога не се отделя от него! Много се гордея с Кайли и с това, което е постигнала. Направо сияя, когато я погледна.

Крис Дженър, майка и мениджър на Кайли, отговорна за успеха на клана Кардашиян/Дженър

 

Тя ме учи на толкова много неща

Поздравления! Мисля, че това постижение е невероятно. Не бих искала да бъда в един и същи бизнес с никого другиго освен с моята сестра (Кайли). Тя ме учи на толкова много неща и аз също й споделям моите познания. Двете сме изключително близки и е много забавно, че хората ни противопоставят и се опитват да ни направят “съперници” в бизнес начинанията ни. Цялото семейство се подкрепяме и точно по този начин стоят нещата между нас.

Ким Кардашиян Уест, риалити звезда, бизнесдама и сестра на Кайли Дженър

 

Трупа своето състояние по исторически начин

Това, което сестра й Ким направи със задните части, Кайли направи с големите устни. Както Кардашиян Уест, така и Дженър използва своите дадености, за да добие едновременно слава и пари. Но докато сестрата й е най-известна с това, че е известна, Кайли вече се е доказала умела в трупането на състояние. При това по исторически начин. Едва 20-годишна, младата майка е начело на една от най-нашумелите и успешни компании за гримове.

Авторитетното списание “Форбс”, което прогнозира Кайли Дженър да стане най-младият милиардер в историята

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети