Какви здравословни проблеми измъчват зодиите

Овен

Мигрени и невралгии

Овните са винаги в движение и като двигатели, които винаги са готови да загреят, често не обръщат внимание на физическата умора. Поради постоянното притъмняване пред очите, едно от слабите им места е главата и мигрените, които понякога сякаш им напомнят, че трябва да отделят малко време, за да дишат и да си починат. Винаги бързат, от време на време могат да се поддадат на тревожност, друг симптом, който ги предупреждава за нуждата от почивка. Винаги упорити, те не са склонни да слушат сигналите на тялото си. За щастие могат да разчитат на бързо възстановяване. Те са предразположени към невралгии, синузити и ушни инфекции, както и към влошена бъбречна функция.

Телец

Гърло и холестерол

Най-слабото място в тялото на Телците е гърлото. От една страна те са склонни към настинки, ангина и грип, които засягат и гласните струни, от друга страна,  дори любимата им храна може да бъде проблем. Метаболизмът им често пъти е слаб и ги довежда до напълняване, поради което винаги трябва да са във форма и да следят линията, което е трудно за тях, защото обичат добрата храна и напитките и намират храненето за релаксираща дейност. Като любители на храната, Телците често са склонни към напълняване, висок холестерол и лошо храносмилане. Шийният прешлен при Телците често е подложен на различни наранявания, което от своя страна може да е причина за главоболие.

Близнаци

Белите дробове

Дишането е слабото място на Близнаците, които в постоянна борба с времето, необходимостта да се движат, не почиват нито за секунда, бягайки от една точка на друга. Постоянната лудост, която често се превръща в тревожност, кара белите дробове да се борят за всяка глътка въздух. Те обаче винаги са готови за промяна и това ги прави готови да се изправят срещу всеки проблем, като зададат правилната сила на волята, която им гарантира успех. Нервни са, постоянно бързат и склонни към преувеличение, затова „бомбардират“ тялото с никотин или други стимуланти, което е причина за безсъние и влошава и без това чувствителната нервна система. Често страдат от ревматизъм.

Рак

Язви и киселини

Раците са много емоционални и когато почувстват натиск, са склонни да претоварят стомаха си. Въз основа на проблемите, с които се сблъскват, може да имат болка или да нямат апетит. Ако почувстват нужда от обич и глезотии, те рискуват да разлеят всичко върху храната и в крайна сметка да напълнеят. За да се чувстват добре Раците се нуждаят от спокойствие, съчетано с чувство за сигурност, което трябва да търсят в себе си, а не в другите. Склонни са към психосоматични заболявания, които възникват, когато са изложени дълго време на емоционален натиск и неразбиране. Тяхната нервност се отразява на храносмилането им, така че могат да страдат от стомашни язви и киселини. 

Лъв

Сърце и гръб

Лъвовете се  радват на добро здраве и нямат много слабости. В случай на стрес или лоши периоди са склонни да колабират. Възможно е да изпитват болка в гърдите, въпреки че това са предимно междуребрени проблеми, дължащи се на тревожност или напрежение, които се натрупват когато се чувстват „принудени“ да живеят живот, който не харесват. Склонни са да злоупотребяват с храна и алкохол и затова е добре да имат предвид, че прекаляването с тях може да доведе до високо кръвно. Въпреки че сърцето им е доста силно, то е първият орган, който се „бунтува“, когато прекалят с натоварването. Поради неподвижност или работа са предразположени към проблеми с гръбначния стълб.

Дева

Черва и панкреас

Девите, също като Раците, имат проблеми със стомаха. При тях обаче ефектите са различни, защото основният проблем е нервността, която изпитват всеки път, когато нещата не вървят както им се иска. Това означава, че са предразположени към гастрит, язва или храносмилателни проблеми, което налага да ограничат консумация на тежки и вредни за здравето им храни. Девите са податливи на заболявания на червата, стомаха и панкреаса, а те възникват в резултат на тревожност и перфекционизъм в работата. Лесно се уморяват, но бързо възстановяват  енергията си. Девите са предразположени към депресия и лошо храносмилане. Краката им често се подуват или имат мазоли.

Везни

Бъбреци и простата

Здравето на Везните зависи до голяма степен от настроението им, особено ако са недоволни от междуличностните отношения с околните. Те могат да страдат от проблеми с кожата, простатата и бъбреците, поради което е важно да пият много вода. Често имат главоболие и проблеми със зрението, синусите и гърлото или страдат от разширени вени. Представителите на този знак също са склонни към невъздържаност в храненето и пиенето, поради което страдат от твърде често уриниране, камъни в бъбреците и неправилна бъбречна функция, която може да причини анемия. И тъй като кожата им също е чувствителна, трябва да внимават да не я изсушават и винаги да бъде обилно хидратирана.

Скорпион

Пикочен мехур

Скорпионите са податливи на инфекции и хранителни отравяния, вдигат висока температура, страдат от възпаления и хронични заболявания. Потискането на страховете и отказът да се изправят срещу негативните чувства влошават имунитета им. Те пият твърде много или ядат нездравословна храна. Тяхната урологично-генитална част на тялото е чувствителна, особено при жените. Производството на полови хормони е много нестабилно и това често води до безплодие. Не рядко страдат от полово предавани болести. Отрицателните емоции и песимизмът, които са характерни за Скорпиона, могат да повлияят на здравето му, особено на либидото, работата на пикочния мехур и бъбреците. 

Стрелец

Зрението и ставите

Стрелците са предразположени към спортни травми, а най-чувствителните части на тялото им са бедрата, ханша, черния дроб и панкреаса. Жените могат да имат проблеми с целулита. Понасят добре стреса и не се интересуват много от мнението на околните, така че поради вродения оптимизъм лесно се възстановяват от различни заболявания. Те трябва да избягват всякакви претоварвания в храненето, пиенето и съня. Прекомерното пушене не им се отразява добре, а последствията са видими върху тена им, защото са склонни към нечиста кожа. Чувствителни са очите и зрението им. Стрелците често страдат от ишиас и не рядко се случва да имат проблеми с тазобедрената става.

Козирог

Гръбначен стълб

Козирогът е склонен към ревматизъм, артрит, навяхвания и фрактури на костите. Те имат чувствителни стави и кожа и може да имат проблеми с храносмилането. Обикновено изглеждат по-крехки, отколкото са в действителност. По тази причина трябва да живеят спокойно и да си почиват достатъчно. Гръбначният стълб е слабото място на този знак, така че мнозина страдат от прещипвания. Козирозите се уморяват лесно и са нервни, така че се нуждаят от много повече сън от другите знаци. Дамите трябва да носят с голямо внимание високи токчета. Упоритият Козирог често е измъчван от слаби кости, болки в коленете, зъбите и ставите. Предразположени са към артрит и остеопороза.

Водолей

Нервната система

Водолеите са податливи на заболявания, които възникват в резултат на изтощение на нервната система. Те са раздразнителни, реагират бурно на провокации, понякога са прекалено нервни и склонни към нерационално разхищение на енергия. Имат лошо кръвообращение в краката, страдат от крампи и често сърцето им бие учестено. Жените са предразположени към разширени вени и възпалени и подути крака. Затова трябва да избягват прекомерните физически усилия. Нервите им също са слабо място. Нямат време да се отпуснат, което се отразява на здравето им. Предразположени са към артрит, имат сърдечни проблеми и подути лимфни възли, разширени вени, астма и алергии.

Риби

Имунната система

Рибите често страдат от деформации или наранявания на стъпалата, затова е много важно да носят качествени или анатомични обувки. Също така имат хормонални нарушения, задържане на вода и лошо храносмилане. Понякога са пристрастени към храна, алкохол и цигари и други неща, които причиняват различни здравословни проблеми. Чувствителни са към всякакви видове стрес, предразположени към психосоматични заболявания и възпаления. Техните заболявания възникват най-вече в резултат на дълготрайни емоционални разочарования. Главната дума имат емоциите, което силно се отразява на имунитета им. Колкото по-зле се чувстват, толкова повече страда имунитетът им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп