Красимир Вълчев: До края на 2019 г. всички училища ще имат изградена wi-fi мрежа

Илияна Йотова: Предизвикателството пред политиците и държавниците е да върнат доверието на хората

Суичър на Burberry подтиква към самоубийство

Пиян с 2,42 промила удря в главата и рита полицай в Хасково

Министър Маринов и турският му колега оцениха високо сътрудничеството в борбата с трафика на наркотици

Граждани плащат данъци като търговци

Младен Маринов: Афганистанските граждани са основна нация, подаваща молби за убежище у нас

Парламентът прие процедурни правила за избор на нова ЦИК

Министър Вълчев: Няма предпоставки за затваряне на училища заради ситуацията с морбилите

Депутатите гласуваха оставката на Карина Караиванова от поста председател на КФН

Брутални „баварци“ нанасят двоен удар Редови 6-цилиндров мотор генерира двигателна сила като за по-голям V8

„Кауфланд” изтегля от продажба опасна детска дрънкалка Клиентите могат да върнат закупения продукт, а сумата ще бъде възстановена

Бебе на четири месеца е прието в болница в Хасково със съмнение за морбили

Шумен чества Панчо Владигеров с концерти, изложби и конкурс На 13 март внуците на твореца и Стунджи свирят със Симфониетата

Автобус с 35 пътници пропадна в канавка край Пловдив Пътят му бил засечен от микробус, няма пострадали при инцидента

Какво иска Пашинян Армения се нуждае от оръжия и пари

По време на публичната си среща с Владимир Путин в Сочи – ключова проява на форума на Евразийския икономически съюз, арменският министър-председател Никол Пашинян отправи до събеседника си няколко послания. С Путин, както се изрази Пашинян, има какво „да пообсъдим“ освен „стратегическите и съюзнически“ отношения между Армения и Русия – намек, че е време да се мине към практически въпроси.

Практическите въпроси бяха обсъдени вече при закрити врати, но дотогава имаше и други любопитни моменти. „Позволете ми пак да ви честитя миналите празници. Много интересно беше да видим майския парад на Червения площад – това си е любимо зрелище в Армения, парадът на 9 май, и сме много впечатлени от днешните постижения на руския военнопромишлен комплекс“, отбеляза Пашинян.

Намекът, че страната иска и занапред да се въоръжава с руски оръжия, е съвсем прозрачен. Тук обаче Армения няма избор – за Ереван ще е скъпичко, дори невъзможно да се въоръжава другаде, за да се развива адекватно на азербайджанските войски. Ще отбележим добре премереното ласкателство с явни изгледи да донесе плод – чудесна перспектива арменците да си поиграят с нови руски играчки.

Друг момент се крие в странната на пръв поглед констатация за радостта, изпитвана от руските туристи в Армения. „Твърде много туристи от Русия идват сега в Армения, много е приятно това“, каза Пашинян.

Защо сред другите, по-сериозни сфери на сътрудничество Пашинян изтъкна точно туризма? Всъщност, това е молба към президента на Русия да преориентират руските туристи към Армения. А преориентирането на туристическите потоци в Русия (както сочи успешният опит с Турция или Крим) към Армения ще осигури на гражданите й икономически дивиденти още днес. Пашинян има остра нужда точно днес да достави на хората в страната си положителни икономически резултати от революцията.

(Със съкращения, превод БТА)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Освен кайсии нищо друго нямат да ядат а искал оръжия ?! Арменски овчар! Какъв туризъм има в Армения? Нито море нито планина , имат една планина и тя е Азербайджанска окупирана!

  2. Цветната революция я спретнаха от САЩ, а сега сметката искат да плаща Русия. Нека САЩ да плащат сметката. А Русия да отреже пътя на гастербайтерите и другите арменски паразити, да ги отреже да не цуцат. А тогава революционерите да оправят страната, да ги видим. А какъв турист да се засили да ходи в Армения, и в Русия арменците са повече от колкото може да понесе нормален човек тези примитивни маймуни,

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.