Какво чувство за хумор имат зодиите?

Овен 

Опасно игрив шегобиец

Ако Овен скочи и ви ковне носа с глава просто ей така, за да се пошегува, в това няма да има нищо необичайно. Знаем че Овенът първо действа, после мисли и даже ще бъде искрено изненадан, когато види че ви е потекла кръв от носа. Шегите на Овена са от този вид – недомислени, понякога дори малко опасни, но когато е весел, той искри и шупти като шампанско. Веселието и звънкият му смях са заразни. Никой не може да му се разсърди. Смее се на хора, които падат, понеже са стъпили на кора от банан, на видеоклипчета с котенца и кученца и на вицове с груб, практически хумор. 

Телец

Злободневен подигравчия

Отношението му към живота като цяло е спокойно, Телецът не обича да се напъва за нищо. Не е от хората, които пускат остроумия посред тълпата. Не е шутът на компанията. Предпочита да прошепне майтап в ухото на приятел, който да прихне несдържано в най-неподходящия момент. Телецът е наблюдателен, коментарите му обикновено са злободневни, свързани са с непосредствените събития, и именно това ги прави толкова смешни. Както и фактът че е достатъчно дързък, за да каже това, което останалите само си мислят. Когато е в настроение, разказва феноменално забавни истории.

Близнаци

Прекалено остроумен за някои

В размяната на остроумия, игри на думи, саркастични затапваници и крилати фрази Близнаците са ненадминати. Бързият и остър ум им дава огромно преимущество пред почти всички останали знаци. Не ги бива много като разказвачи на смешни истории. Но имат рядкото качество да се шегуват с хората, без да ги обиждат. Може би причината е в това, че така както се подиграват с другите, Близнаците могат да си правят майтап и със себе си. Тяхното остроумие не допада на всички. Хората, които загряват бавно и/или нямат добро чувство за хумор смятат, че Близнаците се правят на интересни. 

Рак

Майстор на самоиронията

Раците са майстори на самоиронията. Това може да бъде ужасно стресиращо за хора, които не ги познават или нямат много добре развито чувство за хумор. Родените под този Воден знак се шегуват странно, понякога доста неприятно за околните. Колкото и да си въобразяват че са тактични, майтапите им са груби и дори обидни. Тяхната огромна емоционалност понякога избива в диария от нескопосни, грубички остроумия.  Това обикновено има катастрофален ефект. Позитивната страна на тази ситуация е, че близките на Рака в крайна сметка свикват с този вид хумор и дори му се наслаждават. 

Лъв 

Разказвач на приказки

Има един вид майтапчии, които умишлено са си съставили репертоар от вицове, с които да забавляват компанията, когато седнат на маса. Ще се учудите, че мнозина от тях дори са репетирали как да разказват шегите си. Е, голям процент от тези хора са родени именно под знака на Лъва. Царят на животните просто си умира да е в центъра на внимането. Подобно на Телеца умее да разказва невероятно смешни чудовищо преувеличени „истински“ истории. Макар и да не му липсва чувство за хумор, Лъвът не притежава брилянтния сарказъм на Девата и рядко е автор на истински остроумни шеги и анекдоти.

Дева 

Царица на сарказма

Девата е царица на сарказма и подигравката. Невероятно остроумна е и със светкавични реакции. Винаги успява да пусне убийствено смешни шеги в най-точния момент, но е тотално неспособна на незлоблив, весел хумор. Иронията във всяка ситуация буквално ѝ се набива в очите. А самоиронията е нейният начин донякъде да приеме – поне временно – собственото си несъвършенство. Като се присмива на себе си, намалява значимостта на недостатъка, който иначе би я докарал до огромно раздразнение. Но не всички Деви са така остроумни. Поне половината от родените под този знак са невъобразими сухари.

Везни

Роден клоун и майтапчия

Везните са родени клоуни. Тяхното настроение се влияе от енергията на околните. Ако вие се смеете, смеят се и те. Дали биха се изложили, само и само да развеселят всички наоколо? Естествено. Дали биха си направили майтап с някого? Непременно. А дали детинското им поведение предизвиква желания ефект – всички да се държат за коремите от смях? Много ясно, че да. Везните, с добрите си социални умения, може да се подиграват с хората, но рядко биха изрекли шега, с която истински да ги засегнат. Умело използват чувството си за хумор, за да успокоят атмосферата в напрегнати ситуации. 

Скорпион 

Прекрачва границата 

Родените под този знак са ценители на черния хумор. Обичат да се смеят на бедите и абсурдите в живота. Едни от най-забавните им истории са преувеличени до безобразие разкази за поредиците от неприятности, които са им се случили наскоро. Впрочем, тъй като обикновено са надарени с огромно въображение, хуморът им е далеч над средното ниво. И също така е доста странен. Ако имаше състезание коя зодия пуска най-ненормалните шеги, то на първо място щеше да е Скорпионът. Понякога обаче майтапите му са твърде груби, дори обидни, тъй като Скорпионите лесно прекрачват границата.  

Стрелец

Духовит и устат шут

Подобно на останалите Огнени знаци, хуморът на Стрелеца е жизнерадостен и малко първичен. За разлика от Лъва и Овена обаче, Стрелецът е и духовит и устат. Чувството му за хумор е малко шантаво, но неизчерпаемо и неизменно. Известен е с това, че винаги гледа на живота откъм смешната му страна. Идеална компания е в кризисни моменти – дори едно смешно или абсурдно нещо да има в цялата ситуация, той ще ви я посочи, за да ви развесели. За капак на всичко са чудесни разказвачи и забележителни клоуни. Могат да преобърнат дори и най-обикновения ден в офиса в комедийно шоу.

Козирог

Един на хиляда е остроумен

Пречка номер едно пред евентуалната кариера на Козирога като цирков клоун би било това че държанието му е доста обрано, или, ако се изразим по-грубичко: Козирогът си е темерутест. Наблюдателен и проницателен подигравчия е, но неговият сух, специфичен начин да се шегува често отива на вятъра, понеже никой не го разбира. Това също беше един по-мек начин да кажем, че Козирозите не са от най-забавните хора. Но веднъж на 1000 Козирози може да срещнете и истински бисер – сладкодумен разказвач, пълен с оригинални идеи и искрящ от остроумие. 

Водолей 

Мрази тъпите шеги

Водолеят не е скучен, обича да се смее. Но нещата, които са смешни за повечето хора, дори няма да го накарат да се усмихне. Хуморът на простолюдието просто не е за него. Не е и сред най-големите шегобийци. Предпочита да се наслаждава на остроумието на другите, защото е твърде сдържан, за да се отпусне и да пуска шеги. Не че не е оригинален и остроумен. Може и да е. Но дали е така, това никой не знае. Водолеят рядко разкрива каквото и да е за себе си. Пред колеги и познати е възможно дори да мине за мълчаливец. Пороят от думи и майтапи е запазен само за най-близките му.

Риби

Не е от най-остроумните

Рибите не са от най-остроумните хора, които познавате. Те са приветливи и мили. Дори може да са добри разказвачи - ако успеят да се сдържат и да не прекалят с подробностите. Тяхната слабост е че не знаят кога да спрат и обичат да обясняват дълго и витиевато. Всеки, освен Рибите, си дава сметка колко досадно може да е това. Рибите обичат сарказма, стига да е с мярка и да не е истински обиден. Понякога дори и родените под този Воден знак са надарени с отлично чувство за хумор. И с типичните си чувствителност и такт го използват винаги, когато трябва да разсеят напрежението.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп