Какъв скъпоценен камък да носят зодиите?

Овен

Голям и на шията

За Овена най-подхожда един голям сив камък, завързан за шията. Той бездруго си е свикнал да мъкне тежестта на близки, родственици и наследници през житейския си път. Отделно камък на шията би бил от полза, когато най-сетне някой от многострадалните роднини на Овена не издържи, и го бутне от моста над р. Янтра, Марица, Дунав или в краен случай - от Моста на влюбените в София. Но ако говорим за бижута, основен камък за агресивните Овни е рубинът. Късмет им носят още ахат, амазонит, хематит, планински кристал, малахит, кварц. За змийската им природа помага и змеевик или серпентин.

Телец

Най-скъпият в магазина

За упорития Телец подхожда един едър, плосък кремък - да блъска в него твърдата си глава, а от рогата да хвърчат искри – така, терапевтично. Ако Телецът е дама, а вие искате да я умилостивите по празниците, ще разтопите сърцето й с един хубав и скъп сапфир. Щастливите камъни на родените от 2 до 11 май са авантюрин, ахат, амазонит, аметист и биче око (защо ли?). Тези, които са се появили на бял свят между 12 и 20 май, са темерути и песимисти. За тях късметлийски са тюркоаз, жадеит, опал и хризопраз. За останалите е подходящ възможно най-скъпият камък в магазина.

Близнак

Цитрин за добра печалба

Близнаците са убедени че са интелигентни, безкористни, интуитивни, талантливи и надарени с пребогато въображение. (Последното е вярно, иначе не биха повярвали в останалите си въображаеми качества.) Техният камък е опушеният кварц, известен още като раухтопаз. Ахатът, амазонитът, планинският кристал и лунният камък също действат като балсам на неспокойната им душа. Юнските близнаци са по-агресивни. Ще ги укроти котешкото око, ониксът, опалът, халцедонът и хризопразът. Цитринът ще им донесе пари и успех, а от това Близнаците обикновено доста се успокояват.

Рак

Изумруд на безименния пръст

Щастливият камък на Рака е изумрудът. Но диамантът също му е щастлив - колкото по-голям, толкова повече щастие му носи. Не казваме, че представителите на този Воден знак са меркантилни, не. Те просто обичат хубавите подаръци. Ще им подхождат й гривна или огърлица от ахат, перли или порцеланов опал. По-голямата част от Раците, а именно онези, които са мнителни, нерешителни и неуверени, да сложат на безименния пръст или на нивото на слънчевия сплит украшение с изумруд, малахит, сапфир или карнеол. Корал, опал и хризопраз тушират мързела, неуравновесеността и високомерието им.

Лъв

Диаманти за царската корона

Диамантът е камъкът на Лъва. Родените между 23 юли и 3 август са под влиянието на Сатурн - силни, самовлюбени мистици. Късмет им носят: авантюрин, планински кристал, лунен камък, нефрит, обсидиан, яспис и карнеол. Между 4 и 12 август се раждат съвестни, разумни и привлекателни Лъвове с нюх към математиката. На тях е добре да се подарява котешко око, опал, цитрин и кехлибар. Под влиянието на Марс са родените в последната третина на Лъва - те до един са бъдещи генерали или монарси. Александрит, гранат, рубин и сапфир трябва да украсяват царската им корона, за да им върви в живота.

Дева

Нефрит за кураж

Нефритът вдъхва смелост, мъдрост, емоционален баланс, издръжливост, хармония и здраве - все неща, от които една Дева се нуждае, за да се бори още по-ефективно срещу целия свят. Този минерал също така лекува мигрена и болести на стомаха и жлъчката. Девите биха могли да изберат за талисман и карнеола, който балансира творческите и организационните способности. И двата камъка трябва да са в златен обков, за да се засили въздействието им. Девите могат да носят и ахат, диамант, берил, тюркоаз, котешко и тигрово око, изумруд, гранат, сапфир, хризолит, кристал, цитрин и яспис.

Везни

Аквамарин с цвят на море

Аквамарин с цвят на синьо-зелено море е камъкът, който подпомага Везните във всичките им дела. Подходящи за техни талисмани са и полупрозрачни камъни като розовия кварц, светлия ахат и хризопраза. Отрицателните им качества - егоизъм, високомерие, завист, мързел, неуравновесеност и интригантство, се неутрализират от минерали в оранжево и зелено: хелиотроп, котешко и тигрово око, оливин, раухтопаз и карнеол. Колкото по-големи са, толкова по-силно е въздействието им. Най-добре е, също като Овена, да си ги завържат на шията, пък после каквото има да става, да става.

Скорпион

Черен опал за черния маг

За черния маг на зодияка - Скорпиона, подходящ камък е мистичният черен опал. Родените от 24 октомври до 2 ноември са под влияние на Марс, енергични и силни хора. Благотворни за тях са вибрациите на авантюрина, аметиста, хематита, планинския кристал, соколовото и тигровото око. От 3 до 13 ноември се раждат силни, благородни и страстни натури. Подхождат им аметист, ахат, сардоникс, кехлибар и цитрин. В последната третина Скорпионите са под влиянието на Венера - лекомислени и влюбчиви. На тях им дай берил, топаз, александрит, за да им помогнат да разсеят илюзиите си.

Стрелец

Гранат, но се радва и на рубини

Основният камък за Стрелеца е гранатът. Родените до 2 декември са под влиянието на Меркурий и са независими, чувствени, силни хора, спортсмени. Добре им влияят ахат, аметист, лазурит, нефрит, кварц, соколово и тигрово око. От 3 до 12 декември са под въздействието на Луната, затова са леко нестабилни емоционално. Повлияват се благоприятно от тюркоаза, оникса, опала, сардоникса, халцедона и хризопраза. От 13 до 21 декември се раждат хедонистите на знака - те обичат разкоша и хубавата храна. Ще ги зарадвате, ако им подарите хиацинт, изумруд, рубин, сапфир или топаз.

Козирог

Топаз против късогледство

Носенето на топаз засилва проницателността и разсейва измамите. Топазът подобрява зрението, което при Козирозите е важно, тъй като не виждат по-далеч от носа си. Този камък също така е пръв помощник на кариеристите. Топазът е основният камък-пазител на този Земен знак. Козирозите умеят да печелят пари, но понякога и да ги губят. От грешки ще ги предпазят ахат, аметист, планински кристал, лунен камък, чароит, змеевик или серпентин, карнеол, соколово и тигрово око. Александрит, хиацинт, гранат, опал и рубин ще ги предпазят от униние, особено жените Козирози.

Водолей

Аметрин ще им пречисти аурата

Тюркоазът е камъкът на любовта и щастието - двете неща, които най-много липсват на Водолеите. Високият интелект и силното въображение не могат да ги спасят от природната меланхолия, нито от всемирната тъга, които периодично ги връхлитат. Затова пък синьо-зеленият минерал може да подпомогне интуицията им и да подхрани творческия им импулс. Други камъни, които им влияят добре са: авантюрин, аметист, планински кристал, перли, нефрит, обсидиан и соколово око. Двойният камък - златисто-виолетовият аметрин ще пречисти аурата им от отрицателна енергия.

Риби

Аметист им отваря третото око

Аметистът помага за духовното пробуждане и отварянето на третото око и е най-подходящият за Рибите. Но има и други минерали, които им се отразяват добре. За тези, чиито рождени дни са от 21 февруари до 1 март, влиянието на Сатурн ще бъде туширано от авантюрин, амазонит, лунен камък, тигрово или биче око. Под въздействието на Юпитер родените от 2 до 11 март са тщеславни. Добре ще им подействат бижута с рутилов кварц или корал. От 12 до 20 марта под влиянието на Марс се раждат претенциозни Риби, които може да преоткрият скромността и щастието с аквамарин, александрит и елмаз.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп