Как зодиите да се борят със страховете си?

Овен
Признайте си, че се боите

Плаши ви: провалът. Честолюбиви сте. Повече от смъртта ви плаши мисълта, че няма да победите. Дори не смеете да изкажете с думи ужасното подозрение, че има много по-добри от вас. Но повече от провала ви плаши мисълта за загубата. Ковид-19 не ви плаши, вие се страхувате, че може да загубите човек, когото обичате. 

За да го надвиете: осъзнайте страховете си. Признайте си, че се боите. Овните сте хора с лъвска смелост. Смятате, че страхът е признак на слабост, но ще се преборите само ако се изправите очи в очи с него.  

Препоръка: научете се да си прощавате. 

Телец
Правете си планове 

Плаши ви: материалната загуба. Но най-страшното за вас не е липсата на пари, а промените, които може да се наложи да настъпят в живота ви. Имуществото за вас е гаранция за сигурност. Загубата му е загуба на усещането за стабилност. За тези Телци, които са загубили доходите си заради пандемията, несигурността е убийствена. 

За да го надвиете: понякога най-добрият начин да се справи човек със страховете си, е да се научи да гледа позитивно. Не мислете за това, което може да се обърка в живота ви. Концентрирайте се върху мисълта как да се справите със ситуацията. 

Препоръка: като за начало се опитайте да бъдете честни със себе си. 

Близнаци 
Говорете с психоаналитик

Плаши ви: всекидневно се налага да вземате решения – повече или по-малко важни, и го правите категорично, дори с известна авторитарност. Но никой не подозира колко колебания ви носи всяко взето решение. „Ами, ако сбъркам? Ако не ми хареса и искам да си променя мнението?“ Изпитвате тих ужас, когато трябва да направите важен избор. Другият ви, по-осъзнат страх е, че ще загубите свободата си. 

За да ги надвиете: говорете за страховете си, може би дори със специалист. 

Препоръка: не съжалявайте за решенията си – човек никога не знае до какво приключение ще доведе следващата му стъпка. 

Рак
Излизайте по-често

Плаши ви: светът. Раците са родени агорафоби, затова и са сред хората, които понасят най-леко мерките срещу ковид-19.  При агорафобията често основният проблем не е буквално в откритите пространства. Страдащите от това състояние се притесняват, че няма да имат възможност за бърз изход от кризисна ситуация. Затова предпочитат сигурността на дома си. 

За да го надвиете: излизайте! Мнозина от родените под този знак са заложници на страховете си и водят отшелнически живот. Не бива да допускате това. 

Препоръка: контактите с хора ще ви помогнат да забравите и другия си страх – от смъртта. 

Лъв
Бъдете честни спрямо себе си

Плаши ви: самоуверени сте, но за пред хората. Дълбоко в себе си всеки Лъв е изпитвал онзи кошмарен страх, че ще се изложи, че няма да се покаже на ниво и дори, че хората ще разберат, че е въздухар. Обикновено той се проявява в кошмарните му сънища или в моменти на самота. 

За да го надвиете: бъдете честни спрямо себе си. Не отричайте съществуването на този страх. Изкарайте го на бял свят, хванете го за реверите и го разтърсете силно. Дайте му име – наречете го „комплекси“. 

Препоръка: бъдете по-скромни в желанията си. Ако се замислите, ще установите, че вече имате толкова много. 

Дева
Простете си грешките

Плаши ви: че ще се провалите, че нещо няма да свършите както трябва. Неуредиците в дома или на работното място ви вкарват в спирала от негативност, от която няма излизане. Страдате не само вие, но и най-близките ви.

За да го надвиете: трябва да се научите да си прощавате. Доста често грешките водят до непредвидими добри последствия. И помнете, че никой човек не е нито съвършен светия, нито съвършен грешник.

Препоръка: редът и дисциплината са вашият начин да подтискате емоциите си, а нетърпимостта ви съм неизрядността е всъщност неприязън към този недостатък у вас самите. 

Везни
Самотата хапе

Плаши ви: Кой ли би се досетил? Везните, така общителни и вечно обградени от групичка хора, се страхуват от самотата! Констатация, изненадваща може би единствено за самите Везни. 

За да го надвиете: Майка Тереза нарича самотата и усещането, че не си никому нужен най-ужасния вид нищета. Но вие сте чувствителни хора, страстни и любвеобилни: почти идеалът за романтичния любовник и партньор. Ако не сгазите сериозно лука, много малко вероятно е да останете самотни. 

Препоръка: не допускайте страха от остаряването да ви направи на глупаци. Така най-сигурно ще останете сами накрая.

Скорпион
Помирете се с миналото

Плаши ви: близостта. Ирония е че това, за което най-силно копнеете, е и причина за подтиснатия ви страх. Казват, че Рибите са най-чувствителният знак в зодияка. Не, Рибите са знакът, който показва колко е чувствителен, а Скорпионът – знакът, който най-дълбоко крие чувствата си. Интимността застрашава свободата ви и предоставя възможност да бъдете предадени и изоставени. 

За да го надвиете: този страх ви е дълбоко вкоренен. Трябва да се помирите с миналото и да се опитате да забравите горчивия си опит. 

Препоръка: Ще може да обичате само след като се научите да живеете в настоящето.

Стрелец
Пишете за страха си

Плашат ви: затворените пространства. Стрелците не могат да понасят мисълта, че са приклещени и лишени от свободата си. Страхът им е буквален, под формата на клаустрофобия, но и в по-широк смисъл – изразява се в нежелание да се обвързват и дори да имат деца. Стрелците са диви коне, създадени да препускат свободно, затова и социалната изолация им се отразява пагубно.

За да го надвиете: пишете за него. С това ще си помогнете да осъзнаете, че опасенията ви са ирационални.  

Препоръка: по време на пандемията ви е нужно поне едно хоби, с което да разсейвате тежките затворнически мисли.  

Козирог
Използвайте силата

Плаши ви: че един ден ще загубите контрол и ще се провалите. Казват, че сте кариеристи, работяги и напредвате бавно, но сигурно, като булдозери. Тук се крие обяснението: изкачвате се стъпка по стъпка, защото не смеете да рискувате. 

За да го надвиете: осъзнайте силата си. Вие сте сред най-способните знаци в зодияка. И се откажете от опитите да контролирате всичко и по всяко време. Това е нечовешко!

Препоръка: бащината фигура в живота на Козирога е виновник за този понякога парализиращ страх от провал. Ако се отървете от сянката на родителя, ще вървите напред много по-спокойно. 

Водолей
Приемете фактите

Плаши ви: мисълта, че нямате изход. Подобно на Стрелеца се боите от това да не загубите свободата си. Но при вас този страх е в социален план и е насочен към институциите. В момента е особено обострен, заради социалната изолация. Другият ви ужас е от емоционалните изблици на разни хора. Ужасно неудобно ви става да присъствате на такива сцени. 

За да ги надвиете: приемете фактите. Хората са емоционални същества и понякога чувствата им преливат. Това е нормално.  

Препоръка: Колкото до затварянето на света, засега нямате полезен ход, освен да се съсредоточите в себе си и да изчакате.

Риби
С арт терапия

Плаши ви: че някой ще ви нарани, брутално ще стъпче сърцето ви. Опитвате да се предпазите, като държите сърцето си затворено. Това не ви се получава, защото е в противоречие с любящата ви природа. Рибите сте изтъкани от противоречия: вие сте най-мъдрият знак, който тотално отказва да съзрее.

За да надвиете страха: трябва да прибегнете до лечебните сили на изкуството. Литературата, музиката, картините, театъра, киното – в тях ще намерите всичко, което е нужно на една изтерзана душа, за да се изцели. 

Препоръка: Разчитайте на детето в себе си – то винаги ще ви измъква от депресията. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп