Как зодиите признават вината си

Овен

Никак, той е невинен

Вина – моооже. Червени или бели? Ако запомните един-единствен постулат, животът ви с Овена ще е по-лесен. А именно: Овенът никога не е виновен. Той няма за какво да се извинява. Дори нещо да се е объркало, причината едва ли е в него лично. Един Бог знае истината за случилото се. А докато Бог не се е изказал, трябва да приемете версията на Овена, много ясно. Но понякога дори един Овен да не може да изкриви реалността достатъчно, че да изглежда чист като сълза. Вместо извинение ще ви купи цветя, ще ви покани на ресторант, а до края на вечерта отново ще ви е извъртял някой номер.

Телец

А свидетели имаш ли?

Телецът няма как да е сгрешил - нещо се бъркате! Дайте доказателства, доведете си свидетели. След импровизирания процес ще му е нужно известно време да признае пред себе си, че има някаква вероятност да не е бил напълно прав. След като проумее, че е сгазил лука, той се изпълва с разкаяние. След ден-два може и да се накани да се извини. Виновният Телец е готов не само да каже, че съжалява, а и цяла седмица да се държи като ангелче и да ви ходи на пръсти. Лошото е, че не си взема поука и след месец-два ще направи отново същата грешка. Това важи в най-голяма степен за сърдечните дела.

Близнаци

Само пред Гестапо

ДС, Гестапо или израелското разузнаване може и да успеят да накарат Близнака да си признае грешката, но вие не се и надявайте. За това се изисква челичен характер и специално обучение. Да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали, си им е номер в живота. Близнаците се надяват, че ако отричат достатъчно дълго, накрая ще убедят и околните в своята невинност. Ако сте човек с нормални способности, примирете се, че едва ли ще получите извинение. За утеха знайте, че Близнакът никога не повтаря същата грешка. Все пак има толкова много други възможности човек да сгафи.

Рак

Страда от угризения

Ракът също е безпогрешен. Жарко защитава своята истина с цената на лични обиди. В такъв момент не се стеснява да злоупотреби с тайните, които сте му споделили. Но, макар да има множество отрицателни качества, той притежава и един голям плюс. За разлика от повечето зодиакални знаци, в крайна сметка осъзнава и признава грешките си. Извинява се в момента, в който разбере, че е сбъркал. После пак се извинява. Ако е направили нещо достатъчно лошо, страдат от такива ужасни угризения, че след като ги преболедува, започват да ви мрази за това, че се е чувствал зле. И ви го връща тъпкано.

Лъв

Ще ви баламоса

Лъвът използва чара си, за да преодолее гнева ви и да ви спечели на своя страна. Признава си кротко вината и ви облъчва с екстра доза обаяние. Въвежда ви в интимния си свят и ви показва колко грозно сте постъпили, като сте наранили такова прекрасно и относително невинно създание като него. Кара ви да съжалите че брутално сте настояли за извинение. Все пак грешката е станала и благодарение на вас, даже най-вече на вас (дори и когато нямате никакво участие в станалото.) Имайте предвид, че Лъвът ще се покае, но само външно. А после ще ви го изкара през носа.

Дева

Голямото извинение

Ако Дева направи гаф спрямо вас, не се ядосвайте. Напротив, радвайте се, защото след много време може дори да получите облаги от това. Девите се вбесяват от чуждата немарливост, но са три пъти по-сурови към самите себе си. Щом разберат че те, иначе безгрешните, са сбъркали, това познание разрушава цялата им самоувереност. Ако са жени, ще ви се извинят с есемес или имейл. После ще ви се обадят, за да повторят извинението. Ще се опитат да изкупят греха по други начини. А това вече ще бъде доста приятно. Мъжете Деви рядко се извиняват с думи. Те го правят с действия.

Везни

Разсърдва ви се превантивно

Щом са сгафили, значи ще ви се разсърдят. Къде е логиката ли? Логиката на Везната е че в крайна сметка ще се примирите и ще направите първата стъпка с думите: "Няма нищо, не ти се сърдя вече". И тогава вече те може да промърморят нещо като „е щом осъзнаваш грешката си...“ Почти невъзможно е да се разкаят искрено. В главата си те са светли, добри и изискани същества – нещо като ангели тук, на Земята. Значи няма как да грешат. И категорично няма как да ви позволяват точно пък вие да им навирате в носа някаква си измислена тяхна вина. Опичайте си акъла, преди да ги ядосате.

Скорпион

Най-много да ви пише в чата

Скорпионът може и да е сгафил, но вината не е негова. Когато се отнася до неговите постъпки, няма погрешни действия и всичко опира до пръста на Съдбата. Затова е убеден, че не греши. Просто нещата така са се получили. Няма начин да убедите Скорпион да ви се извини. Единствено може да го оставите сам да стигне до това решение.Очаквайте да е с есемес или съобщение в чата. Ще му бъде неловко да ви го каже в лице в лице. А ако и това стане, значи е настъпил звездният ви час. Искайте! Извивайте ръце. Докато се опитва да изкупи вината си, Скорпионът ще бъде бял и добър.

Стрелец

Човешко е да се греши

Стрелецът не разбира защо някои така се запъват, когато трябва да си признаят вината. Само му обяснете, че е сгафил и веднага ще каже: "Съжалявам". Стрелците нямат задръжки. Правят гаф след гаф и мълниеносно се извиняват. Без никакви проблеми. Без замисляне. Дълбоко вярват в сентенцията "Човешко е да се греши". Понеже те самите не са злопаметни, не смятат че е нужно да се прави от мухата слон. Щом са сбъркали - съжаляват, посочиш ли им грешката, ще се опитат да я поправят. Но не виждат смисъл в напоителни разговори за изясняване на какъв е пропускът и кой го е направил.

Козирог

Това е противоестествено

Козирогът е човек уважаван, достоен и безпогрешен. За него е въпрос на чест да не се извини. Така че е безсмислено да го притискате. Някои представители на рогатото съсловие не са изричали думата "съжалявам" през целия си живот, дори като деца и под угрозата на доживотно лишаване от излизане навън или отнемане на компютъра. Ако е крайно наложително, ще го направи, но с разяснение защо е решил да се извини и какви мотиви го принуждават към това противоестествено поведение. Козирогът си признава грешката единствено ако е преценил, че има интерес да го направи.

Водолей

Извинявай и точка

Водолеите умеят да се извиняват. Има само една пречка. Много трудно стигат до извода, че са сгрешили. Ако това изобщо се случи, те не се инатят, а веднага си признават. Извиняват се с достойнство и леко поскръцване със зъби. Когато са постъпили наистина зле, се гърчат от угризения и правят всичко по силите си, за да поправят стореното. Въпреки, че съжаляват с цялата си душа, не смятат за нужно да превръщат извинението в шоу спектакъл. Правят го делово, искрено и без излишно хленчене и посипване на главата с пепел. "Извинявай, не бях прав" и точка. Продължаваме нататък.

Риби

Трябва да се осъзнаят

Рибите мразят да бъркат. За тях това е унизително и обидно. Затова трябва първо да им дадете време сами да осъзнаят, че са постъпили неправилно. . Нищо няма да спечелите, ако посочите с пръст и ги обвините. Колкото и да са меки и чувствителни, притиснати в ъгъла, те стават неотстъпчиви. Настъпи ли моментът за извинение, по-добре си отделете поне половин ден за напоителен разговор. Ще има буря от сълзи, обяснения и самообвинения. Ще спре да се тръшка едва след като я убедите, че напротив - тя е една прекрасна Риба, че всичко сте й простили и че не може да живеете без нея.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп