Как избухват зодиите

Овен

С бум! И тряс

Една искра е достатъчна да вдигне във въздуха целия му склад с експлозиви. За Овена единствената възможна реакция е взривът. Той никога не тлее, той гърми. И като му изгърмят бушоните, се разхвърчават крайници, глави, чинии, пепелници, пух и перушина. За минута-две вилнее, след което поема тежко дъх – останал е сам сред руини, като след земетресение от 9 степен. Овенът е също така твърдоглав и уверен в правотата си, както и събратята си по стихия Стрелеца и Лъва. Но, за разлика от тях, времето от дразнението до реакцията е по-малко или равно на 1 наносекунда.

Телец

Аз съм Станка

Сещате ли се за вица: "Аз съм Станка" - "Не те питам с к'во си дошла, ма, как се казваш?" Е, гневът на Телеца пристига с танка - бавно, настъпателно и мачка всичко по пътя си. Преди да се ядоса дълго ще събира черни точки за вашите простъпки. Не сте им се обадили за рождения ден? Точка – значи не мислите за тях. Изложили сте ги пред колегите им? Бам! - черна точка. Задигнали сте им дреха, уж да я поносите, но забравяте да я върнете – тлъста точка и за това. И когато се насъберат достатъчно и последната капка прелее чашата на търпението им, Телецът ще обърне танка срещу вас.

Близнаци

Вие кой бяхте?

С Близнаците започваш един скандал, а провеждаш няколко. Те никога не се ядосват – за това служи злият им двойник мистър Хайд. Мистър Хайд е силно предубеден тип, неспособен да разбере ничия друга гледна точка. Непостоянната природа на Близнака се проявява в това, че използва настоящия спор за трамплин към друг въпрос, който преди години го е вбесил, но се е отказал да го повдигне тогава. Оттам топката ще рикошира и към проблем, който ги е подразнил от миналата седмица. И така препирнята започва като лагерен огън, а завършва като австралийски горски пожар.

Рак

Ледена епоха

Скандалите с Рак имат няколко фази. Първи етап: затишие пред буря. На Рака му трябва време да осмисли обидата. Втори етап: набиране на скорост. Ракът се самонавива колко другият не е прав и как не е бил прав и през септември миналата година, а и преди два месеца, когато е казал... Трети етап: същинската буря. Скандалът е ужасен. Ракът вика, плаче, тръшка се. Започва безогледно да вади кирливи ризи, при това, без да се съобразява къде и пред кого ги изкарва. Четвърти етап: ледено мълчание. Всички Раци вярват, че най-силното им оръжие е мълчаливото омерзение.

Лъв

Мачка за авторитет

Лъвът е горд знак. Не се занимава със скубане на коси, побоища, скандали. Той оставя тази работа на верните си васали. Само подмята как може да бъде наказан виновникът, пък те там да си действат. А иначе той лично не изпитва гняв, а изпада в ярост. Тогава губи представа за кривда и правда, не чува никакви аргументи и на практика е невъзможно да бъде спрян. Опиянен от собствените си викове и ослепял от адреналина, не се интересува дали това, което казва, е вярно или справедливо, важното е да засегне „врага“ право в сърцето. Лъвът мачка, за да си наложи авторитета.

Дева

Гълта жабите

О, Девата умее да сдържи гнева си, не се съмнявайте в това. Но онова, което идва после е десетократно по-лошо от един моментен изблик на ярост. Родените под този „разумен“ знак от малки са научени да всмукват гнева навътре и в душата им се получава нещо като имплозия. Първоначалното жежко чувство на възмущение и яд изстива и кристализира, като в крайна сметка остава в архива на злопаметието като нетленна статуя на простъпката ви. От този момент и вовеки веков вие сте жалко нищожество, което нищо добро не може да свърши на този свят, освен да иде някъде да се гръмне.

Везни

Бързо вади пищова

Всеизвестно е че Везните обичат мира и хармонията, избягват конфликтите... Забравете за това! Дълбоко в душата си всяка Везна е жива драка. Въпросът е какво може да ги предизвика. Да, със сигурност ще се опитат да заобиколят неловките ситуации, но стигне ли се до вадене на ножове и пищови, Везните са сред най-големите кибритлии. Особено, ако се сблъскат с несправедливост. Избягвайте спорове с тях, защото са родени за адвокати. Така умеят да извъртят нещата, че в крайна сметка да забравите на каква позиция сте били. Везните са като котките – по гръб не падат.

Скорпион

Противопехотна мина

Щрак! И без да усетиш си настъпил противопехотната мина. Оттук нататък нямаш полезен ход. А си мръднал, а си загубил крак. Много трудно е да се разбереш със Скорпион, когато се е стигнало дотам. Той никога няма да си признае какво го е наскърбило или ядосало. Вбесеният Скорпион не дава израз на яростта си. Не вика и не блъска по масата. Става ледено студен, зъл, груб и хаплив. Той колекционира прегрешенията ви в Каталог на предателствата, докато един ден не реши, че сте преминали чертата. Тогава яростта му ще се изсипе в черно цунами от злостни и болезнени обиди.

Стрелец

Нокаутира с назидания

Веселият Стрелец е във всички списъци на най-опасните зодиакални знаци. Гневът изважда от него дъртия партиен секретар-мърморко. Няма нужда да крещи или да се бие – с той ще ви нокаутира с догми и назидания. Веднъж влязъл в коловоза, ще цикли, докато не ви омаломощи. Другото му неприятно състояние е, когато е в лошо настроение. Не когато е вбесен или настъпен по мазола, а когато е просто крив. В такива моменти общуването с него е като да стъпваш по онези миниатюрни бомбички, които пукат при настъпване или удар в земята. Всяка крачка може да се окаже неправилната.

Козирог

От какъв зор да се кара

От какъв зор да се кара, когато може да си отмъсти по толкова много начини? Козирогът изобщо не вижда смисъл в скандалите. Първо на първо, той рядко се ядосва. Причината не е в това, че е един съвременен Буда. Той трупа лоши чувства, просто не ги изразява. Крепи го мисълта, че всички са идиоти и няма никакъв смисъл да се дразни от тъпотията им. Принципно, ако се впуснеш в аргумент с глупаци, значи самият ти нещо си слабоват в главата - това са разсъжденията на човека, прекарал целия си живот в подтискане на гнева. Лошото на подтиснатия гняв е, че все нанякъде трябва да избие.

Водолей

Аз – ядосан? Едва ли

О, значи това било гневът, казва един любознателен гласец в главата на Водолея, докато той самият троши посуда и крещи като изоглавен. Все едно половината от личността му е същество, дошло на планетата ни, за да натрупа опит като земен жител, докато другата половина е извънземно, което наблюдава живота на събрата си от космоса. Родените под този знак са хора интелектуалци, хладнокръвни и неангажирани. Те до такава степен обичат да обмислят и наблюдават емоциите си, че се оплитат в лабиринта на мисълта си и пропускат да осъзнаят, че са вбесени до ръба на истерията.

Риби

Мълчи като... пукъл

Не е задължително Рибата да избухне, ако е вбесена. Може и да се въздържи от скандал. Но бъдете сигурни, че няма да забрави. Родените под този знак вярват в отмъщението, което наричат справедливо възмездие. За да ви го върнат тъпкано, те кроят сложни коварни планове. Най-тачени от Рибите подходи за мъст са емоционалният тормоз и манипулацията. Като за целта са готови да проявят впечатляваща самопожертвувателност, при която крайната цел е вие да се почувствате гузни. Ролята на жертва играят с такава виртуозност, че дори да сте наясно какво правят, пак ще попаднете в капана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп