Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Oбявиха свободните места след второто класиране в гимназиите

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 юли 2019

Как ще живеем след Славейко? Овчарчето си отива. Кеф!

Искал да е и войвода, но пушката му все засичала

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Това е приказка, за овчарчето Славейко, което сънувало, че го давали по телевизора. Та овчарчето Славейко, което имало огромен мегдан да пасе овцете си, имал тук-там и седем- осем говеда. Основно всички блеели привечер, когато раята сладко пладнувала пред масата със салатка и ракийка, обезпечила се с цветни телевизори и лакоми за блеене и тресавища. Из телевизионната тъма излизали всякакви таласъми и караконджули, дето Славейко пущал до стадото си и до вице пастирите си.

Имал си Славейко гласец и когато пеел на стадото си, всички блеели в сладка омая. Нямал си косица сиромашкия, но често се налагало да си я скубе. Славейко тъгувал също така, че не бил Славейков. Искал да е и войвода, но пушката му все засичала. Мома не видели до него, нямал си и челяд, само решел стадото си, милвал го и го галел в синкавите мръчкави вечери. Славейко, както казах, много искал да е Славейков, поне единия от двамата, макар едва ли да знаел разликата. Овчарчето не било придирчиво и често сядало с глутницата си на маса. Колели и бесели, одумвали и гледали мрачно. Сиромах човек жив дявол, мислело си стадото и блеело покорно. Понякога самодиви в бели, пък и цветни одежди, изпълвали пасището. Славейко се чешел зад ушите и си хортувал с Иванко, също пастирче, ама от по-долната махала. Славейко бил не само овчарче, а и лъжливо овчарче. Пет пъти се клело, че продава стадото и пет пъти стадото продължавало да блее. Казал, че ще натири глутницата, а пък тя все седяла с овцете и ги упоявала с мили думи и надежди.

Славейко искал да се разхожда по Славейков, но като разбрал, че там продават само книги, а не локум, обърнал талигата и се върнал при панорамата. Славейко дълго клечал в клозета на двора и препрочитал стари вестници, закачени на ръждив пирон. После сядал с глутницата и предъвквали политиката. После се топнал малки топки в нея, па като герой на Чудомир, отупал си потурите от нечистотиите и пак хванал да пее на стадото.

Славейко, дами и господа, поостарял и вече писнал и на стадото и на глутницата. Взел да мрънка, да влачи натежали нозе, да бълнува буден. Селският доктор му предписал да си почива и Славейко, който винаги бил лъжливо овчарче, този път обещал да спре. Да почива! И, да почива в мир, както се казва по нашенски! (Всяка прилика с лица и събития е случайна!)

 

Fashion idol

Ники Младжов

Галеристът, меценат и бизнесмен Ники Младжов прави естетическо показно за представителите на бранша, с елегантна визия. Тук участват всички елементи на добрия вкус, като сако, жилетка, стилна риза и каквото още е необходимо за довършване портрета на един съвременен джентълмен. В галерия “Нирвана”, притежавана от Младжов е и бизнесдамата Силвия Хрисимова-Шонлебе. Тя изпъква с флорална дреха, по която цъфтят райски градини. Шонлебе е сред най- забележителните дами в обществото и е източник на модно вдъхновение в средите.

 

 

 

 

Рожден ден

Икономов празнува с Лорд

Красивите дъщери на Мая Нешкова и Кирил Икономов направиха торта за юбилея на баща си. Прочутият композитор закръгли годишнина, на фона на която изглежда все по-млад а духът му- все по-открояващ се и креативен.

В домът им – пристанище на различни птици, котки и кучета, едно от които се казва Лорд /ама ще се шляпкаме, значи/, бе сложена щедра маса с редица изкушения. Малко преди да се сети да забрани този жест, децата и останалите гости пуснаха шлагера Честит рожден ден, в изпълнение на Нешкова и се включиха в прочутия припев. Скромен, но изключително щастлив, Икономов благодари с просълзени очи. На следващият ден семейството отпразнува и годишнината на кучето си Лари.

 

Музика

Нови криле за „Гълъбо”

Много свежо, оригинално, като ментов бонбон на върха на езика, като скреж от билото на сладолед идва новият прочит на песента “Гълъбо”. Талантливата Вида Пиронкова преражда този хит, който според сезона и усещанията може да бъде изпълняван като ария, като песнопение, като кантата. Браво на изпълнителката Памела Калоянова, която влиза в творческо партньорство с Вида и връща към нов, завиден живот песента.

Пиронкова, която се върна тези дни от Гърция, концентрира воля и вдъхновение за да режисира и осъществи клип към песента, прочула се и в още други изпълнения.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (8)

 1. А бе махай се от тази медия бе нагъл , докога ще те търпим тук бе ?
  Нямаш електорат тук , изчезвай бе продажник !

 2. Този необразован и невъзпитан смешник пак пледира за Позитания, която му плаща. Подъл предател, истинско ПД……

 3. Блъсков , махни го тоя от тук не го искаме !

 4. Драги ЕВГЕНИ,
  бъди жив и эдрав,
  ТИ подържаш
  Българският дух корав

  БУДЬ ЭДОРОВ
  И СПЕЦИАНИ ПОЭДРАВИ
  ОТ МАЙОР ПЕТРОВ

 5. Драги ЕВГЕНИ,
  бъди жив и эдрав,
  ТИ подържаш
  Българският дух корав

  УРААА

  БУДЬ ЭДОРОВ
  И СПЕЦИАНИ ПОЭДРАВИ
  ОТ МАЙОР ПЕТРОВ

 6. ДРАГИ ЕВГЕНИЙ,
  ДАЛИ СИ ЛОРД ИЛИ НЕ,
  НО СИ ДОН КИХОТ

  И ТОВА ВСЕКИ ОТ ПЪРВИ
  ПОГЛЕД ЩЕ ГО РАЭБЕРЕ

  УРААА

  с копието напред,
  эа добър и справдлив ред

  урааа

 7. Е гати ЛОРДО,! Е вгазъни Минджев. Отвратителпн сноб!

 8. Труд, излагате се с тоя гнусльо, за карикатури си имате Кути.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.