Калоян Методиев: В момента сме свидетели на разграждане на държавността

Ако тръгне процедура по импийчмънт на президента, рейтингът му ще стане 80%, заяви началникът на кабинета на Румен Радев

В момента сме свидетели на разграждане на държавността.  Това заяви Калоян Методиев, началник на кабинета на президента Радев, по БТВ, във връзка с публикуваните по-рано от прокуратурата записи, включващи държавния глава и поисканото преди дни тълкуване от Конституционния съд на текстове от Конституцията, касаещи разследването на действащия президент.

"Въпросителните са една страница, а отговорите - нула. За момента няма официална позиция и яснота по случващото се", призна Методиев.

"Нямам обяснение защо главният прокурор поиска това тълкуване. На първо четене, все още сме в сферата на догатките. Нещата се развиват в мълниеносен порядък", добави той.

По отношение на публикуваните записи, включващи Румен Радев, Калоян Методиев коментира:

"В момента сме свидетели на разграждане на държавността. Отдруга страна, държавата върви от криза в криза. Има междуинституционална борба. Създават се условията за буря в държавата, една мътна вода, а кой какво ще лови в тази мътна вода предстои да видим".

"Ако президентът каже, че България е добре, той би загубил най-голямото си оръжие - доверието на хората. Президентът търябва да казва истината. Държавата вече не може да осигури дори битовите потребности, например вода, на двуцифрен процент от населението си", добави Калоян Методиев.

Той сподели, че не е разговарял с Радев след публикуваните от прокуратурата записи по-рано през деня. "Вече се страхувам да се чуя с него", добави Методиев.

"Ако тръгне процедура по импийчмънт (отстраняване - бел.ред.) на президента, рейтингът му от 60% ще стане 80%", заяви началникът на кабинета на Румен Радев.

Коментари

Задължително поле