Калоян Паргов: Калоян Паргов: Вътрешните противоречия имат влияние върху резултата на БСП

Председателят на софийската организация на БСП Калоян Паргов заяви пред БНТ че вътрешните противоречия в БСП са повлияли на изборния резултат. А атаката на Корнелия Нинова към Сергей Станишев описа като "леко пресилена". "Той има едно важно качество - президент на ПЕС. А БСП е част от това политическо семейство, което в момента, в тези дни и седмици, предстои да играе ключова роля в оформяне на бъдещия европейски пейзаж", заяви Паргов.

Паргов отговори, че въпросът, дали ще участва в надпреварата за лидерския пост в БСП, "не стои на дневен ред при мен". Той не отрече варианта да се кандидатира за кмет на София.

Паргов коментира още, че макар БСП да не е постигнала целта си на европейските избори - да спечели и да има повече евродепутати от ГЕРБ, "на фона на задача, която сме си поставили, за смяна на модела, за промяна, разглеждаме резултата на тези избори за стъпка в правилната посока".

Оценката на БСП, че намаляването на държавната субсидия за партиите на 1 лева на глас е "див популизъм", Паргов аргументира така: "В момента субсидията, която дава държавата на политическите партии по определен ред и правила, дава възможност на тези участници в политическия процес да участват адекватно."

Според него няма същинска разлика между намаляването на субсидията на 1 лев или изобщо премахването ѝ. И с двете действия той смята,че държавата абдикира от тази отговорност.

Председателят на софийската организация на БСП каза, че ниската избирателна активност на европейските избори са показали, че "всички сме под един знаменател - няма по-добри и по-лоши".

Той защити обещанията на БСП, в т.ч. и за преизчисляването на пенсиите, които според него не са популистки: "Преизчислението на пенсиите последно е ставало в мандата на социалистическото правителство на Станишев и то по отношение на средно осигурителния доход. Оттогава досега имаме промяна в средния осигурителен доход."

Коментари

Задължително поле