Калоян Паргов: Уверението "работи се по проблемите" вече не удовлетворява таксиметровия бранш

Уверението "работи се", с което управляващите в Столична община отлагат решаването на проблемите в таксиметровия бранш, вече не удовлетворява нито шофьорите, нито собствениците на фирми. Това заяви председателят на БСП-София и на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов след заседанието на Комисията по транспорт и туризъм, съобщиха от пресцентъра на БСП-София. На него присъстваха и представители на таксиметровия бранш, които поставиха отново нерешените въпроси. Калоян Паргов ги покани да участват в това заседание по време на протеста им миналия четвъртък, на който той присъства и подкрепи справедливите им искания.

"Проблемите в таксиметровия бранш не са нерешими, всичко е въпрос на желание и малко усилия, коментира Калоян Паргов, който е заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм в СОС. - Представителите на таксиметровия бранш за пореден път поставиха въпроса за стоянките, за ползването на бус лентите и за сроковете за определяне на минимални и максимални тарифи за превоз всяка година. Очевидно е, че вече уверението "работи се" не върши работа на управляващите в Столична община. Нито таксиметровите шофьори, нито собствениците на фирми ги приемат, те искат резултати от тази работа".

Калоян Паргов настоя работната група, която търси решение на проблема със стоянките да ускори действията си и периодично да информира членовете на Комисията по транспорт и туризъм какво е свършила. "Въпросът с бус лентите е от компетенцията на Народното събрание, добави той. - Но аз гарантирам подкрепата на БСП, за да бъде решен този проблем. Искането обаче на представителите на таксиметровия бранш до 31-и май да бъдат преразгледани минималните и максималните тарифи беше отложено за края на 2019 година".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика