Кандидатите евродепутати на ГЕРБ и СДС Андрей Новаков и Илия Лазаров откриха ремонтирана спортна зала в Белово

„Спомням си, когато преди години посетих тази зала - как водата капеше по главите на децата, съблекалните бяха в мухъл. Това бе моментът, в който аз, кметът Варев и ММС си казахме, че нещата не могат да продължават по този начин и децата да няма къде да тренират. Сега, когато тази инвестиция е факт - се гордея с нея. Вие сте шампиони и ви чакат национални победи. Това е ново начало и за Белово. Тези силни и горди хора заслужават по-добро развитие за общината си“, каза при откриването на залата Андрей Новаков. Спортна зала в кв.“Разсадника“ в Белово е построена преди повече от 50 години и активно е ползвана до 1980 година. Не работи от 1990 до 2011. През 2013 и 2014 год. общинското ръководство възлага проект за обновяване на сградата и прилежащите пространства с първи етап ,,Модернизация на съществуващата спортна зала“, като с решение на Общински съвет Белово отстъпва право на строеж на ММС. Извършен е ремонт за 240 000 лв. Сградата е санирана и оборудвана.

„Залата е разкошна. Това е нещо, което Белово заслужава. СДС подкрепя безусловно политиката на правителството на Бойко Борисов. Белово трябва да подкрепи своя кандидат за евродепутат Андрей Новаков“, каза кандидатът за евродепутат Илия Лазаров при откриването на спортната зала в Белово.

Новаков и Лазаров дадоха старта на турнир по мини-волейбол, 2-ри кръг от Регионално първенство за класиране на Републикански турнир към БФВ. Участващите отбори са от юноши от 5 и 6 клас от отборите на „Хебър“ Пазарджик, „Марица“ Белово (домакин) и Карлово. Понастоящем спортната зала се използва още за тренировки по джудо, футбол, борба и самбо на деца и юноши, провеждат се и

състезания. През миналата година са отпуснати от държавата допълнителни 56 000 лева за закупуване на спортни съоръжения.

Сред официалните лица бяха още народният представител от ГЕРБ Даниела Малешкова, зам.-министърът на културата Амелия Гешева, зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов, областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов и председателят на местния парламент в Белово Васил Савов.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика