Кандидатът на ВМРО за кмет на София Ангел Джамбазки, пред “Труд”: Повече общинска полиция, видеонаблюдение и без гета

- Наболяла тема в столицата ни през последните години е чистотата на въздуха. Какви стъпки трябва да предприеме следващият кмет?

- Нужен е пакет от спешни мерки. На първо място, да се предотврати практика на горене на всякакви боклуци от циганските гета. Нужно е човек да направи само една обиколка от Летище София до Ботевградско шосе през зимния сезон, за да разбере колко тонове боклуци биват горени в гетото на кв. “Христо Ботев”. Като кмет, моята задача ще бъде да забраня отоплението с твърдо гориво и да премахна гетата, които тровят града. Друг проблем са некачествените ГТП на хиляди автомобили, които минават преглед по “втория” начин. Подобни МПС-та не бива да бъдат допускани.

- Как може да направим Витоша по-привлекателна за софиянци и гостите на града?

- Трябва да работим да отворим планината за хората. Съществуващите лифтови съоръжения са крайно недостатъчни и са морално остарели. Необходими са нови, а съществуващите трябва да се подменят с по-модерни. Чудесно би било да се мисли и за възстановяване на Княжевския лифт чрез нов, който да използва трасето на стария. Също така трябва да се свърже Симеоновският лифт с мрежата на Метрополитена. Подобряването на инфраструктурата ще улесни достъпа до планината, която е най-голямото богатство на столицата ни.

- Какво е състоянието на софийските паркове?

- Не е такова, каквото би им се искало на софиянци. Парковете в голямата си част са несигурни в тъмната част от денонощието. Пословични са и циганските набези в Северен и Западен парк. Само повече общинска полиция и видеонаблюдение могат да решат този проблем.

- Какво смятате да направите по винаги актуалната тема за транспорта в София?

- Градският транспорт в момента не отговаря на нуждите на града. Инвестициите са насочени само към метрото. Чудесно е, че имаме адекватна подземна железница, но в населените места след околовръстния път метро няма. Нужно е да се инвестира в доизвозващ транспорт, който да свърже тези места с метростанциите, както и да се работи за развиването на пълния потенциал на крайградската железница.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика