Вучич обучава съпартийците си как да мразят опозицията

Драгомир Стойнев, БСП: Цацаров е силна кандидатура за шеф на КПКОНПИ

Кметът на Перник: Ефектът от водния режим засега не е такъв, какъвто всички желаем

Спорт по телевизията днес, четвъртък, 21 ноември 2019

Защо отрязали 100-годишно дърво в Македония?

Почистват от дървета 10 км пътища в Шуменско

Болници си прехвърлят 3-годишно дете с апендицит – спасили го в „Пирогов“

Black Friday за напреднали Как най-добре да се възползваме от кампанията?

Изписват натровените деца от болницата в Ямбол

Петима загинали при експлозия в цех за фойерверки в Италия

Унгария с вето срещу резолюция на ЕС за годишни доклади за върховенството на закона

Джейн Сиймор – секси и на 68

Доналд Тръмп: Не съм искал нищо от Украйна

Папа Франциск отправи призив за опазване на жените и децата

Турция е задържала адвоката на германското посолство за шпионаж

Кандидатът на ГЕРБ Иван Иванов обжалва изборите за кмет на Гурково

Досегашният кмет на Гурково Иван Иванов обжалва изборите за градоначалник на общината. В Административен съд – Стара Загора е образувано дело по негова жалба против решението на Общинската избирателна комисия, с което на втори тур беше избран кандидатът на ДПС Мариан Цонев. Той получи 1328 гласа, а кандидатът на ГЕРБ Иван Иванов – 1312 гласа.

Според жалбоподателя, атакуваното решение е незаконосъобразно, постановено при съществени процесуални нарушения и е в противоречие с материалния закон. На основание чл. 459, ал. 4 от Изборния кодекс той иска от съда да постанови спиране на изпълнението на решението на Общинската избирателна комисия.

Делото предстои да бъде разгледано от съдията докладчик.

След изборния ден в Общинската избирателна комисия – Гурково, са постъпили два сигнала за неправилно отчетен вот, което би се отразило на изборните резултати. И двата са оставени без разглеждане.

Иван Иванов уточни, че иска повторно преброяване на бюлетините, тъй като е получил информация от представители на ГЕРБ в секционни комисии, че недействителни бюлетини са отчетени в полза на опонента му от ДПС. Също така, в протокола на Общинската избирателна комисия в графата (Празни бюлетини, бюлетини, в които е гласувано за повече от една листа, както и бюлетини, в които не може да се установи еднозначно вотът на избирателя (сумата от числата по т. 9 от протоколите на СИК) – са отбелязани 29 броя. Разликата между кандидата на ГЕРБ и спечелилия изборите за кмет на Гурково е 16 гласа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.