Кандидат-депутати от ГЕРБ-Пловдив представиха социалните акценти в програмата си

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Приоритетите в секторите "Здравеопазване" и "Социална политика", заложени в управленската програма на ПП ГЕРБ, бяха сред акцентите в разговора на кандидатите на партията за народни представители от Пловдив-град Менда Стоянова, Димитър Лазаров и инж. Тошо Пашов с хора от града в неравностойно положение. Достъпът до качествена грижа и комплексни услуги според индивидуалните потребности на хората с увреждания ще е осигурен чрез нов закон за социалните услуги. Ще се работи активно и за по-справедливо насочване на помощите към нуждаещите с е, а ще се обръща и специално внимание на подготовката на социалните работници, стана още ясно по време на срещата.

В Програмата на ГЕРБ е заложено ликвидиране на фалшивите ТЕЛК-ове и прехвърляне на системата на ТЕЛК в НОИ. Усъвършенстването на модела на медицинската експертиза ще даде възможност на хората в неравностойно положение за пълноценна реализация, без да им се отнемат или нарушават придобитите права. Предвиждат се и стимули за социалното предприемачество.

Сред най-важните приоритети са стабилната пенсионна система с балансирано повишаване на пенсиите и подобряване благосъстоянието на хората, обясниха кандидат-депутатите от ГЕРБ по време на разговорите, на които присъства и кметът на район "Централен" в Пловдив Георги Стаменов. На парламентарните избори на 26 март ПП ГЕРБ е с № 11 в бюлетината.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини