Кандидат-кметът за София Сидеров: КЕВР да замрази цените на водата и парното

Замразяване на цените на водата и парното в София искат от партия АТАКА. Кандидатът за кмет и лидер на партията Волен Сидеров внесе в Комисията за енергийно и водно регулиране писмо с такова настояване. Според него замразяването трябва да бъде факт, докато новият общински съвет не създаде специална комисия във връзка с цените на услугите на „Софийска вода” и „Топлофикация”.

„Една от основните точки в моята програма за кмет на София е регулация и ревизия на цените на парното и водата. Ще прекратя и концесионния договор със „Софийска вода” с минимални щети за общината. Това е чужда фирма, която в момента буквално ни ограбва с цената на водата. Купува я за две стотинки кубика, а ни я продава на повече от 2 лева”, посочи Сидеров.

„От момента, в който представители на АТАКА влязат в Столичния общински съвет, тази концесия ще бъде подложена на строг, подробен финансов анализ, въз основа на който ние ще имаме достатъчно аргументи, за да я прекратим, така както направиха Литва, Аржентина и някои френски градове”, допълни Магдалена Ташева от АТАКА.

Във връзка с топлинната енергия Сидеров акцентира, че е необходимо общинското дружество да се ревизира и преструктурира така, че да не се налага тормоз с високите сметки върху социално слабите. Сидеров увери пред медиите, че АТАКА ще има група в Столичния общински съвет и хората му ще работят активно за изпълнение на заложените в програмата му за управление на столицата цели.

Кандидатурата на Сидеров за кмет е под номер 4 в бюлетината.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле