Карадайъ: ДПС ще подкрепи предложения за промяна в избирателната система, ако са добре обмислени

Мустафа Карадайъ, ДПС

Предсрочни избори, които да формират ново Народно събрание, в което на база ценности да се формира мнозинство, което пък да излъчи стабилно управление. Това е оценката на ДПС за ситуацията в страната, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ пред "Дарик". Той увери, че движението ще подкрепи предложения за промяна в избирателната система, стига те да са добре обмислени.

"Избирателната система е средство за трансформиране на волята на гражданите във властови позиции. Така е в представителната демокрация. Каква ще бъде системата не е от такова голямо значение при представителната власт, но основните политически сили този път ги призоваваме ние от ДПС да подходят много отговорно и да внимават какво предлагат, защото имаше една максима "Внимавайте какво си пожелавате да не ви се случи".

В нашата парламентарна група ще разгледаме много сериозно темата, онези неща независимо дали на база популизъм или отговорно са направили предложение, тези предложения ще разгледаме много сериозно.

Ние нямаме проблеми с мажоритарните избори, но тук въпросът е по-скоро какво се случва в страната, защото в представителната демокрация по-голямата ценност според нас е по-широко представяне на гражданите, отколкото ограничаване на големи групи от българските граждани, които да не бъдат представяни. От тази гледна точка нека онези политически сили, които правят предложения, да внимават какви предложения правят. нашият призив е предложенията да не бъдат популистки, а да бъдат отговорни".

 

Коментари

Задължително поле