Каракачанов: Армията ще продължи да бъде в сърцето ми (СНИМКИ)

Снимка: Цветан Томчев

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов откриха барелеф на Георги Ст. Раковски по време на тържественото честване на 200-годишнината от рождението на великия революционер и възрожденец и патрон на Академията. С военен ритуал пред паметника на Раковски бяха поднесени венци и цветя.

„Надявам се новият министър на отбраната да бъде човек, който ще продължи да развива процесите на модернизация и повишаване на бойните способности на нашата армия, да продължи политиката на увеличаване на доходите, да се придобиват жилища за нашите военнослужещи, да се подобрява социалният пакет. Започнахме доста амбициозно, четири години работихме упорито и мисля, че оставяме добро наследство. От тук нататък е въпрос на енергия да се продължи“, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпроси.

Той сподели, че една от първите задачи, които ще има бъдещият министър на отбраната, е подготовката на бюджета за отбраната и Въоръжените сили. „Надявам се той да не бъде рязан, както се случваше преди моя мандат“, добави той.

„И преди да стана министър, и докато бях такъв, и след като вече няма да съм - армията ще продължи да бъде в сърцето ми. Ще продължа да помагам с каквото мога за това да имаме боеспособна армия. Армия, с която да се гордеем, а не само да гледаме на парадите“, заяви министър Каракачанов.

На бъдещия министър той пожела да не забравя, че „Който не храни своята, храни чужда армия“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България