Каракачанов и Джамбазки към депутатите: Не давайте гражданство на турци, отказали се от България преди десетилетия

Председателят на ВМРО – БНД и заместник министър председател по обществен ред и сигурност Красимир Каракачанов и заместник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки, независимо един от друг пуснаха позиции в социалната мрежа фейсбук относно поредния опит на ДПС чрез законопроект да даде правото на турски граждани и на техните деца, отказали се от българските си паспорти, по силата на спогодби от средата на миналия век, да придобият отново правото да бъдат български граждани.

„Обръщам се към народните представители в 44-ото Народно събрание на Република България. Всички ние имаме дълг към обществото да защитим българщината и българския интерес. Именно те са изправени пред сериозно предизвикателство“, каза във фейсбук профила си лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

https://www.facebook.com/KrasimirKarakachanovVMRO/posts/1797083790303902

 

 

 

 

 

 

 

 

„Турция на Ердоган няма място в Европа. Турция няма място в ЕС. По много причини - исторически, религиозни, културни, традиционни. Преговорите трябва да бъдат заменени със санкции“, категоричен е на свой ред евродепутатът Джамбазки.

„Над 2 милиона турци, родени в България или техните наследници в Турция, които доброволно са се отказали да бъдат част от държавата ни съгласно доброволните изселнически спогодби от 50-те, 60-те и 70-те години на миналия век, които не са платили дори стотинка данък на страната ни през годините зад граница, ще могат да претендират да получат обратно българското си гражданство, според новия законопроект, внесен за пореден път от ДПС, който утре влиза в пленарната зала“, казва още вицепремиерът.

Ние от ВМРО – Българско национално движение сме възмутени и подчертаваме, че стотици хиляди българи с изконно право да притежават български паспорти, които лелеят поколения наред за своята реална татковина България, са лишени поради административни пречки от това. Те изпращат децата си да учат тук с едничката надежда да станат част от своя народ, от който са били насилствено откъснати, по силата на международни договори и завери на т.нар. Велики сили.

„Ето това е реалната манипулация и заплаха за държавата ни. Партии, които с действията си през годините показаха и доказаха, че работят против интересите на страната ни, манипулират обществото с псевдопатриотични тези и „удрят“ по темата българщина. Именно техните действия през годините, преди реалната намеса на патриотите, даваха властта в ръцете на ДПС – дали чрез Тройната коалиция (заедно с БСП!), или по времето на катастрофалното правителство на Орешарски, чрез гласовете на именно тези „българи“ в Турция. Напомням също така, че според турското законодателство двойното гражданство е недопустимо. Единствените изключения Южната ни съседка, по граница прави, само и единствено за т.нар. „български турци“. Защо?“, пита още в своя профил Каракачанов.

„Ние, истинските патриоти, като част от 43-ото Народно събрание, ограничихме броя на секциите в Турция, за да спрем външната намеса на ДПС и производната им формация ДОСТ в българската политика. Именно ние преди изборите спряхме влизането на над 300 хиляди псевдо българи, които дори не говорят, не четат и не разбират уж „родния“ им български език, но имат претенции да гласуват на българските избори и да определят кой ще бъде в законодателната, изпълнителната и съдебната власти на майка България.

В ход е план за неоосманистки ренесанс на Балканите. Няма как да допуснем това!

Уважаеми депутати, не забравяйте едно - България е на Балканите от 1400 години, а партиите идват и си отиват.

Не продавайте българския национален интерес!“, завършва обръщението си председателят на ВМРО – БНД и заместник министър председател Красимир Каракачанов.

„Предложеният от ДПС законопроект, за „възстановяване" на българско гражданство на лица с турско такова е неприемлив, недопустим и нагъл. Така ДПС се връща в лоното на активната антибългарска политика на диктатора Ердоган“, допълва в свой стил зам.- председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

„Тези лица са избрали своята Родина и нейното гражданство. Опитът им да придобият българско гражданство е част от агресивната политика на диктатора Ердоган, които се стреми да изгради своя пета колона в България и ЕС. Това е турската пета колона в България“, прави своята историческа интерпретация Джамбазки.

https://www.facebook.com/Djambazki.VMRO/posts/1170783103024385

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„По този начин Ердоган се намесва отново недопустимо във вътрешните работи на Република България. Това поставя отново въпроса за прекратяването на лицемерието и слагане на край на преговорите с Турция за членство в ЕС“.

Джамбазки не пропусна да напомни и още иден факт - че това беше и позицията на германския канцлер Ангела Меркел по време на нейната кампания.

„Позиция, която напълно съвпада с последователно защитаваната теза на ВМРО в Европейския парламент“, припомня още евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в своя пост във Фейсбук.

 

Коментари

Задължително поле