Каракачанов: След 25 години интеграция в България циганите са все по-дезинтегрирани

Снимка: Архив

След 25 години ромска интеграция, циганското население в България не само, че не е интегрирано, а става все по-дезинтегрирано. Една част от тези наши съграждани живеят по съвсем нормален начин. Не правят по 10 деца за социални помощи, а правят по 2-3 деца, пращат ги на училище, самите те работят, стараят се да се интегрират сами. Но една не малка част от тях живее в един различен свят. И още по-лошо - благодарение на измислени правозащитници, които им втълпяват, че имат само права и всичко останало няма значение, тези хора повярваха, че могат да правят каквото искат в държавата. Това заяви в коментар пред БНТ вицепремиерът, военен министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Те могат да не си пращат децата на училище, могат да ги пращат да проституират, да крадат, да просят. Могат да не ги възпитават, могат да влязат в собствеността ти и да откраднат, да те пребият и да те изнасилят. Тази част от циганското население трябва да бъде вкарана в пътя. Това не може да продължава", каза още Каракачанов.

По думите му независимо от бурните реакции срещу предложенията на ВМРО "нямаме друг път като държава".

"Нормалните хора правят по 1-2 деца. Има друга категория, в която знаят, че колкото повече деца, толкова повече помощи. Правиш 8-9 деца - едните ги пишеш глухонеми, другите болни от епилепсия. Че ти нямаш никакъв интерес да работиш. Това държавата докога ще го толелира? Няма повече, отговарям аз", заяви министърът.

"Въпрос на държавна политика е дали държавата ще толерира раждаемостта в гетата". "Не може и не е правилно да се слага знак за равенство между етническа принадлежност и престъпления. Но ако погледнем фактите, за съжаление, са характерни за тази общност. Политически коректно е едно, но фактите трябва да бъдат посочвани", добави той.

"Трябва да се отделят пари да се строят социални жилища, но в много от случаите хората, които се настаняват там, не го ценят. Имаме предложение безработните членове на семейството, което ще се настани там, да участват в строежа му", каза още Каракачанов.

"Синята каска още в началото на октомври я подарих на г-н Борисов. Дали ще сме заедно или не с Патриотите зависи от здравия разум на всички. Никога не съм си позволил да критикувам мой колега публично - нито срещу г-н Сидеров, нито г-н Симеонов. Смятам, че ако искаме да няма подобни въпроси "ще го има ли или не патриотичното обединение", трябва се явим на евроизборите заедно", коментира още военният министър.

Коментари

Задължително поле