Каракачанов: Не искам да сватосвам премиер и президент, а се явявам в ролята на помирител

"Ако имаше диалог, щеше да се стигне до служебно правителство, което да работи за мир и честни избори"

Опити за сватосване правят Цветанов и Радев. Така вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира пред Канал 3 изказванията на Цветан Цветанов и Румен Радев от последните дни. Той припомни, че Цветанов е обвинявал президента Радев за лобизъм по отношение на неговото желание да се купят самолети "Грипен" и е бил изключително остър към президента.

"Цветан Цветанов критикува партията, която го е направила човек. Каракачанов припомни и случаят с Костадин Костадинов, който започва политическия си път с ВМРО, а сега "плюе в кладенеца, от който е пил вода", каза още Каракачанов.

"Нямам нужда да говоря от името на когото и да е. Аз не искам да сватосвам премиер и президент, а се явявам в ролята на помирител. В следващите 5-6 месеца трябва да има правителство, което да гарантира мира и спокойствието до изборите. Радев иска служебно правителство, което да търси възмездие. Това не би довело до нищо добро. Ако имаше диалог, щеше да се стигне до служебно правителство, което да работи за мир и честни избори."

По отношение на предаването на съд на бившия директор на Агенцията за българите в чужбина, Каракачанов заяви, че съдът ще реши дали Петър Харалампиев е виновен или невинен. Той каза, че не знае кой е "скроил този номер" с българското гражданство, но се надява съдът да отсъди справедливо.

Каракачанов подчерта, че агенцията за българите в чужбина, не решава кой да получи българско гражданство. Това се прави от редица служби и ведомства, а накрая санкцията я дава министерството на правосъдието, а указът се подписва от вицепрезидента. 

Той направи ретроспекция на свършеното от правителството за армията в последните 3 години и отбеляза, че в този период са преодолени 25 години, в които всичко е било потънало в забвение. В последните три години военните назначения са правени без реверанси към никого и всички те са съобразени с образование, опит и умения, допълни военният министър.

Коментари

Задължително поле