Карат кмета на Септември на разпит в София

Снимка Архив

Марин Рачев обяви, че съдейства на разследването и вярва в правосъдието

Кметът на Септември Марин Рачев бе изведен от сградата на общината. Пред журналистите той заяви, че оказва пълно съдействие на разследващите и вярва в българското правосъдие, предаде Pzdnes.com. По думите му той не е задържан, а ще бъде отведен за разпит в София.

се провежда днес в община Септември. Тази сутрин Марин Рачев и служителите в администрацията му бяха докарани принудително в Общината. Това е първата акция по закона "Антикорупция". Разследващите проведоха претърсвания в кабинетите и частни домове.

Пред сградата на общината има много местни хора и представители на медиите. Граждани се оплакват, че имат да вършат лична работа в общината, но не могат да влязат в нея. Достъпът до сградата е ограничен от служители на Бюрото по защита. Същото е и положението в Пазарджик, около сградите, в които има офиси или жилища на Рачев. Обиски са били извършени и в къщата му в Септември.

Сигналът срещу Рачев е бил изпратен в Специализираната прокуратура през август миналата година от инициативен комитет „Да спасим Община Септември“.

Вчера градоначалникът на Септември навърши 44 години. Той е законно избран с листата на ГЕРБ на редовните избори за местни органи на властта, които се състояха през 2015 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право