Караянчева ще бъде оперирана, състоянието й е стабилно

Предполагам, че до рамките на един месец тя ще бъде абсолютно възстановена и трудоспособна, съобщи д-р Любомир Спасов

Цвета Караянчева влиза в операционната зала на болница "Лозенец", за да бъде оперирана, състоянието й към момента е стабилно, съобщи на брифинг проф. д-р Любомир Спасов, след като председателят на парламента катастрофира по пътя Шумен-Силистра.

"Приключиха изследванията на г-жа Караянчева. Сега я качваме в операционната. Има фрактура на лява раменна става и тя трябва да бъде оправена", допълни проф. Спасов.

Тя бе транспортирана от Шуменската болница с хеликоптер. Когато пристигна ѝ бяха направени всички видове изследвания- скенер, магнитен езонанс, ехография на коремни органи и други, обясни Спасов.

На въпрос какво е наложило транспортирането ѝ с хеликоптер, той заяви, че никой не може да се ориентира какво е било състоянието ѝ след катастрофа, дали има вътрешен кръвоизлив или не.

"Тук направихме скенер на главата, шийните прешлени. В спешни ситуации това се преценява на място. Аз я видях тук. Тя беше в стабилно състояние, но с много силна болка по време на транспорта. Обезболихме я и я изследвахме. Възстановяването на г-жа Караянчева сега зависи от много фактори, но предполагам, че до рамките на един месец тя ще бъде абсолютно възстановена и трудоспособна. По мои данни тя е единственият пострадал в катастрофата", каза още той.

Коментари

Задължително поле