Карлос Контрера, кандидат за общински съветник в столицата от ВМРО, пред “Труд”: Продължаваме битката в СОС за образована раждаемост

Карлос Контрера е кандидат за общински съветник в София от ВМРО - Българско национално движение с номер 34 в интегралната бюлетина и преференция 102.

- С какво от постигнатото до момента като общински съветник от ВМРО се гордеете най-много?

- Останах близо до хората. За мен най-важното е да не оставаш бездушен към болките на хората. Конкретно - по мой доклад се пуснаха 60 нови газови автобуса за районите Кремиковци и Нови Искър. Ако не беше моят доклад, хората още щяха да се возят на 20-30 годишни дизелови автобуси без отопление и климатик.

- Имате ли недовършени задачи от изминалия мандат?

- Разбира се, че има. С колегите Димитър Антов и Виолета Тодорова от ВМРО внесохме Програма за подпомагане на образованата раждаемост. Убеден съм, че ще успеем да я създадем и тя ще бъде приета. Нещо повече - ние от ВМРО вече работим по надграждането є. Образованото родителство се нуждае от подкрепа.

- Какво Ви дразни като гражданин по улиците на София?

- Хаосът ме дразни, защото е въпрос на организация да се наложи базов ред, а не се случва. Не можеш да паркираш на пешеходна пътека, не може да спреш, да пуснеш едни аварийни светлини и да задръстиш цяло кръстовище, не може да се качиш на тротоара и да пречиш на пешеходците. Имаме крещяща нужда от ред. И не само в пътното движение.

- Лансирахте идеята за регистър на педофилите и сексуалните престъпници. Не е ли прекалено популистка?

- Такъв регистър трябва да има, в момента се обработват различните правни механизми и пишем предложение. Дължим сигурност на децата. Регистърът ще помогне да се борим с педофилията и сексуалните посегателства над деца. Имаме и сериозна обществена подкрепа.

- Кое е най-абсурдното предизборно обещание, което чухте в кампанията досега?

- Абсурдите са много. Чувам много лозунги и малко конкретика. Най-абсурдното е, че някой си щял да освобождава столичани. От какво точно ще ни освобождава? Друг абсурд е манията по велоалеите. Всички говорят за велоалеи. Ние тези, читавите и удобните не поддържаме, а нови ще правим?

- Ако можехте за ден да сте кмет на София, кое щеше да е първото решение, което бихте взели?

- За един ден никой нищо не може да свърши. Иначе най-големият проблем са циганските гета. Те трябва да се съборят.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле