Катастрофата сутринта затапи Кресненското дефиле за часове (СНИМКИ)

Тежката катастрофа сутритна затвори за часове Кресненското дефиле и се образуваха километрични опашки, които стигаха на моменти чак до Благоевград.

Инцидентът стана около 9 часа сутринта. В района между гр. Кресна и разклона за с. Ощава, лек автомобил „Тойота“ с 44-годишен водач от с. Яново, движейки се в посока към гр. Благоевград предприема маневра „изпреварване“ и се блъска в насрещно движещ се товарен автомобил. При удара в единия ТИР се удря и втори ТИР, който не е успял да спре навреме. Водачът на леката кола е останал заклещен и това е наложило пожарникари да режат ламарините.

Заради инцидента и изтеглянето на тировете, дефилето остана затворено за четири часа. Това доведе до километрични опашки.

При катастрофата е пострадал 44-годишният Г. Черкезов, който е транспортиран в санданската болница със счупена челюст и комоцио. В колата е пътувал още един мъж,за който обаче няма данни да е пострадал.

Според първоначалната версия, водачът е предприел неправилна маневра изпреварване в дефилето и това е довело до катастрофата в тясното шосе.

Коментари

Задължително поле