Адски удар на ТИР и кола, загинаха баба и внучка

Адски сблъсък между автомобил и ТИР, натоварен със зърно, отне живота на 9-годишно момиченце и баба му на 58 г. Иницидентът станал към 11,34 часа на разклона за шуменското село Дибич на главен път Шумен-Карнобат, съобщават от полицията.

В лек автомобил "Опел" пътувало семейство от село Дибич, което се прибирало към населеното място. Отсреща идвал товарен автомобил ДАФ с хасковска регистрация. Фаталният сблъсък станал при завиване на автомобила наляво за влизане в селото. Вероятно шофьорът зад волана е мислел, че ще изпревари ТИР-а. Последвал адски сблъсък, тежкият камион смачкал колата и я тикал повече от 100 метра. После се преобърнал извън пътя, а кабината се смачкала и приклещила водача.

Към 13,30 часа все още продължаваха  действията на екипите на пожарната и спешна помощ за изваждане на шофьора от товарния автомобил. Очакваше се той да даде по-точни пояснения как е станал ударът.

В болницата в критично състояние е откаран шофьорът на "Опел"-а, съобщават от полицията. Не се оповестява неговата възраст и самоличност. По непотвърдени данни е шофирал бащата на загиналото момиченце. На място съществуваше версия, че това може да е и дядо му.

На място са загинали 58-годишната Николинка и внучката й, кръстена на нея.

Движението в посочения участък се регулира от полицейски служители. Водачите на МПС да се движат с повишено внимание и стриктно спазват указанията им. Предстои да бъде извършен оглед на мястото на инцидента, съобщават от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България