Катастрофиралите румънци в Разградско се прибирали от море

Все още няма данни за причините за трагедията, при която загинаха двама, а дете е тежко ранено

Със съчетана черепно-мозъчна и гръдна травма е 8-годишното дете от Букурещ, което беше ранено при катастрофа в Разградско в неделя, при която загинаха майка му и водачът на колата им. Бащата на момченцето също е в болницата в Разград. Той е в ортопедията със счупена ключица. Няма опасност за живота му.

Както „Труд” съобщи , трагедията стана към 16 часа на главния път към Русе, на около 2 км от село Осенец. Румънски „Форд”, пътуващ към Русе, се е ударил с насрещно идващ влекач с полуремарке на пътностроителна фирма. На място е загинал 40-годишният шофьор на леката кола и возещата се зад него 42-годишна жена. Детето й е в тежко ранено, а съпругът й е в ортопедията. Водачът на колата е бил техен приятел. Четиримата от Румъния са били на море у нас и се прибирали към Букурещ, когато ги застигнала трагедията.

От полицията все още не коментират причините за катастрофата. Ще се установява дали разливът на нафта е бил на шосето при инцидента, или е станал в резултат на сблъсъка.

По неофициална информация ударът е бил в платното на леката кола и данните били, че камионът е навлязъл в нейната лента. Това обаче щяло да се изяснява тепърва.

След стабилизиране на детето, което е в изкуствена кома, то ще бъде транспортирано със специализиран транспорт в Румъния. Това съобщиха от болницата в Разград, откъдето поддържат връзка с консулството.

Коментари

Задължително поле