Катя Радева от Плевен: Центърът на д-р Емилова е храм за духа и тялото

Плодолечението прави всеки мой ден щастлив, споделя жената

Специално за “Труд” д-р Людмила Емилова представя своята поредица на дълголетието. Тя е лекар с три специалности - вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. След като изпитва системата за лечение с плодове, чай и мед върху себе си и успява да се спаси от много тежки болести, решава, че ще се довери на природосъобразната медицина. Насърчава я създателката на метода Лидия Ковачева. През 1993 г. д-р Емилова открива медицинския си център за безлекарствено лечение, през който са преминали над 46 000 пациенти от цял свят. Мнозина са се спасили от шаблонно дефинираните от официалната медицина като нелечими заболявания и като бонус са стопили килограми, при това с траен ефект. През 1997 г. д-р Емилова става единственият български член на Лекарската асоциация към Обществото за натурална хигиена на САЩ.

Само 500 грама не достигали на Катя за печален рекорд в килограмите, когато в края на септември т.г. дошла при д-р Емилова. Жената тежала 119,5 кг при ръст 169 см и имала сериозен списък с болести и друг - с лекарствата, които трябвало да приема, докато е жива. Имала обаче и надежда, че стряскащите констатации на официалната медицина ще отстъпят пред програмата на българската лекарка.

Катя пристигнала в медицинския център от Италия, където живее със съпруга си Серджо. Обиколила е много места по света, живяла е в различни страни, над 3 години била наблюдател в омиротворителни мисии в Косово. Определя като номадски и начина си на хранене за дълги периоди и го обяснява с липса на време за себе си и недостатъчно познаване на възможностите на алтернативните методи на лечение.

За д-р Емилова знаела от своята майка - запален участник в клуб за поддръжка на лечението с плодове, чай и мед в Плевен. Създали го пациенти и последователи на лекарката с желание да популяризират постиженията й с чудодейни избавления, дори на отписани от официалната медицина случаи.

През 2004 г. Катя намерила време да остане за 14 дни в центъра. Тежала 98 кг, имала проблеми с щитовидната жлеза, упорито и мъчително главоболие. Направила общо 20 дни на плодове, чай и мед и се захранила за 10, по индивидуална схема от лекарката. Оплакванията отзвучали само за дни, килограмите се стопили с 11. Жената се чувствала отлично и с много настроение и оптимизъм дори сменила гардероба си, защото продължила да отслабва и при захранването.

На следващата година отново посетила центъра и споделя, че резултатите от двете 20-дневни програми се запазили за близо 7 години. През това време Катя всяка седмица гладувала по веднъж седмично и не прекалявала с големи количества храна, но консумирала млечни и тестени храни, месо и риба. Съпругът й преди време имал ресторант, където натрупал опит и в кухнята, и у дома двамата заедно приготвяли различни вкусотии, наблягали и на салатите. При идване в България Серджо бил поканен да готви в предаване на Ути Бъчваров. Представили го като пеещия готвач, защото винаги гарнира ястията с вълнуващи италиански песни.

Семейството живее в малък град на 80 км от Венеция. Къщата им е на високо място, обградено от красиви хълмове. Зеленината влиза през прозореца, а сърни и елени са като домашни животни. Толкова са станали доверчиви и близки, че когато изядат розовите храсти, Катя успява да реагира с усмивка. Тя е широко скроен човек, винаги готов да поеме по света и да скъсява с лекота не само разстояния, но и пречки в общуването. Не се уморява да разказва за постиженията на д-р Емилова и да прави сравнения между нея и лекарите, с които се е наложило да общува през годините.

При Емилова имаш усещането, че си единствен на света и много специален, разказва Катя. Лекарската грижа е денонощна, изследванията са отлично организирани и достъпни, за разлика от Европа, където се налага да чакаш с месеци, а цените са космически. Най-важното е, че българската лекарка е отлично подготвен специалист, непрестанно сверяващ знанията си със световните научни постижения, и готов да обясни всичко на достъпен език.

След 2011 г., когато загубила в кратко време двамата си родители, и от стрес и натоварвания Катя за кратко време натрупала много килограми. Открили й диабет тип 2, сърдечна аритмия, бронхиална астма. За диабета й дали лекарства и никой не я посъветвал как да се храни, за да избегне усложненията на болестта. Жената се будела с умора и потиснато настроение. От честите пристъпи на задух излизала с помощта на инхалатор, но спасението било за кратко. Казва, че се е чувствала като надут до спукване балон и това усещане я депресирало. Серджо се тревожел за съпругата си, която намирал коренно променена - без дух и радост в очите.

Катя решила, че няма да отлага повече избавлението, този път без да прави компромиси. Пристигнала в медицинския център с нагласата да се спаси и с огромно доверие към д-р Емилова. Още в първите дни се почувствала добре, хапчетата станали излишни. Най-удивително за жената било, че отново диша с лекота без инхалатори. Не можела да повярва, че го е постигнала, сякаш по чудо. Направила 25 дни на плодове, чай и мед и започнала захранването под контрола на д-р Емилова. До 25 дни ще го завърши в дома си. Споделя, че дължи на лекарката връщането си към щастливите дни и го описва като разчупване и изхвърляне на мъчителна обвивка, сковавала тялото и душата й.

Отслабнала е над 10 кг, 7 от които мазнини. Обиколката на талията й се е намалила с цели 10 см и отново идва ред на нов гардероб. Катя не спира да се шегува, че се е отървала от „гъши“ мозък. Казва, че е мислила като тези птици, вместо да се заеме сериозно със здравето си. В центъра са установили, че има уголемен и силно омазнен черен дроб (като гъши). Да се разделиш с шаблонното отношение на официалната медицина е голямо щастие, убедена е Катя. При д-р Емилова тя видяла как жена с диабет спира инсулина и се чувства отлично. Планира да доведе в медицинския център и съпруга си, развил наскоро диабет, убедена, че и той ще се избави от „нелечимата“ болест.

 

Рецепта на главен готвач Илия Илиев

Пълнозърнести спагети с два вида сос (1 порция)

100 г пълнозърнести спагети се сваряват във вода с 1 щипка сол до степен ал денте (не напълно сварени, леко твърди) и се отцеждат. Сервират се със сос по избор (тук са предложени два варианта).

Сос 1 Продукти: 30 г сурово кашу, 100 мл соево мляко, 1 ч. лъж. био дижонска горчица, ½ скилидка чесън, по 1 щипка морска или хималайска сол и риган, 4-5 листенца пресен босилек.

Приготовление: Поставяме в блендер всички продукти без босилека. Блендираме до получаване на хомогенна смес. Прибавяме ситно нарязания босилек и сипваме при спагетите.

Сос 2 Продукти: 30 г сурови слънчогледови семки, 1 средно голяма прясна червена чушка, сок от 1/3 лимон, 3-4 маслини каламата, 4-5 био каперси, ½ скилидка чесън, 1/3 ч. лъж. мисо паста, 1 щипка риган, 4-5 листенца пресен босилек, 50-60 мл студена вода.

Приготовление: Изкисваме във вода семките за 30 мин. Прецеждаме ги и слагаме в блендер с останалите продукти, като оставяме настрана каперсите, маслините и босилека. Блендираме до хомогенна смес. Прибавяме каперсите, обезкостените и нарязани на ивици маслини и ситно нарязания боселик. Смесваме и сипваме при спагетите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве