КАТ и Столичният инспекторат ще проверяват за замърсяващи коли в София

Екипи на КАТ и Столичния инспекторат започват от 12 февруари засилени съвместни проверки за замърсяващи автомобили в София. Ако бъде установена техническа неизправност, колите ще бъдат спирани от движение, стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти.

"Добре е всички водачи и собственици на автомобили да обърнат внимание и да проведат автомобилите си в добър технически вид", добави тя. "Всички трябва да сме наясно, че ако продължаваме да караме замърсявщи автомобили и шофьорите не си почистват гумите, след като излизат от обекти и строежи, целият прах го дишаме ние и децата ни", каза още Фандъкова.

Екипи на КАТ и Столичен инспекторат ще проверяват техническата изправност на очистващата инсталация на автомобилите, както и чистотата на ходовата част на тежкотоварни камиони, като целта е да не се допускат превозни средства, които замърсяват въздуха.

Проверките ще се правят на пътя посредством газ анализаторите, които общината закупи и предостави на КАТ. Досега уредите се използваха само в пунктовете на Пътна полиция.

Коментари

Задължително поле