Битка за 15 млрд. евро стои зад атаката срещу строителите 1000 машини ще бъдат паркирани на “Цариградско шосе” в София без да пречат на гражданите

Сериозна чистка в „Локо“ (София)

Съдбата на Правителствена решават депутатите Дългът от 33 млн. лв. е от неизплатена надлимитна дейност на болницата

От „Надежда“ в Сливен искат свои съветници, узаконяване на къщите и мечтаят за среща с вътрешния министър

Възрастна жена пропадна в шахта в Пловдив

Будапеща плаши с още антимигрантски кампании

Смог ваканция въвеждат в училище Децата с хронични респираторни проблеми ще могат да си остават вкъщи, според една от мерките на МОН

Вицепремиерът Марияна Николова: Наградите на туризма са показател, че секторът в България се развива успешно

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 12 декември 2018

Пожар затруднява движението в района на Петте кьошета в столицата

Даваме до 200 лв. за коледни подаръци (обзор) Две трeти от хората ще купят модни артикули, почти половината - козметика

Пропадат 19 дела за отнемане на 21 млн. лв. (обзор) Съдът прекрати конфискация на имоти за близо 2 млн. лв. на Христо Бисеров

Возят Миню Стайков в инвалидна количка (обзор) От 20 октомври бил настанен в болницата на затвора

Макрон вдигна минималната заплата (обзор) Антиправителствените протести продължават

Oцветени портокали продават на пазара Най-често се използва вакса

КЗЛД: Само 15% от фирмите са подготвени за въвеждането на Общия регламент за защита на личните данни в ЕС

Комисията за защита на потребителите в партньорство с Телелинк, Майкрософт и IBM проведе събитие на тема „Защита на личните данни и поверителност. Подготвена ли е вашата организация?“ днес.

С приемането на Общия регламент за защита на личните данни (GDPR) – най-голямата реформа на регулациите в сектора от 1995 година насам, Европейската комисия унифицира регулаторната защита на личните данни в целия Европейски съюз.

Венцислав Караджов, председател на Комисия за защита на личните данни, заяви, че едва 15% от компаниите в страната имат готовност да въведат Регламента, който влиза в сила през идния месец, съобщиха от комисията.

Петър Кирков, директор Управление на риска, Телелинк Бизнес Сървисис, заяви, че голяма част от организациите не знаят какви лични данни обработват, как и къде ги съхраняват, както и за колко време, въпреки че голяма част от новите изисквания, залегнали в GDPR, са част и от сега действащия Закон за защита на личните данни. „Често компаниите събират и пазят лични данни, които дори не са им необходими“, допълни той.

По време на събитието представители на бизнеса и институциите, които въвеждането на Регламента касае най-пряко, имаха възможност да получат информация от страна на КЗЛД за предстоящите промени в регулаторната рамка и тенденциите в защитата на личните данни и поверителността. Водещи експерти внесоха яснота къде е мястото на дигиталната трансформация за всеки един бизнес или държавна структура и как трябва да бъде подготвена една организация както от технологична, така и от юридическа гледна точка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.