КЗП тръгва на проверки по хотели и ски писти

Проверки по хотели и ски писти започва Комисията за защита на потребителите в рамките на своята кампания за зима 2016/2017.

Основна част от дейността на КЗП ще бъде посветена на контрола върху качеството на туристическите услуги, обясни председателят Димитър Маргаритов пред „Фокус”.

Той добави, че екипите на КЗП ще проверяват хотелите и другите места за настаняване относно съответствието с изискванията за категоризация и с услугите, които съответната категория хотел трябва да предоставя, като проверки ще се извършват и в заведенията за хранене и развлечения.

Димитър Маргаритов посочи, че Комисията особено отговорно се отнася и към качеството на предоставените услуги на ски-пистите. По думите му през този зимен сезон съвместно с други контролни институции, които имат функции да осъществяват такъв контрол, ще следят за състоянието и безопасността на съоръженията и на самите ски-писти.

„От миналата година е в сила нова наредба, която доста облекчава туристите по отношение как да формират преценката си за степента на сложност на ски-пистите, тъй като се въведоха унифицирани табели с обяснения, със задължителни реквизити. Изразявам надеждата, че ефективността на нашия контрол ще бъде основен фактор да имаме един спокоен и силен зимен сезон”, заяви Димитър Маргаритов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес