Километрични опашки от автомобили по граничните пунктове с Турция

Кошмарен е  трафикът на „Капитан Андреево” и на останалите ни гранични пунктове с Турция, предаде БГНЕС.

Причината е обръщането на посоката на пътуване на гастарбайтерите. Ако само до преди седмица масово се прибираха от Западна Европа към родната Турция, сега са тръгнали към работните си места в Западна Европа.

Само за последното денонощие на вход от Турция на Капитан Андреево са минали над 4 200 автомобила с над 22 000 пътници. Опашката от турската страна стига до 8 километра. В подобна ситуация изпадат почти всички, които пътуват от Турция към България. По груби сметки минималното чакане тези дни е поне 3 часа.

Връщането на турските гастарбайтери към Западна Европа изкара на плаца всички служители на гранична полиция и на митниците.

„Работим на пълен капацитет и всички работни места са отворени. Петък може да се каже, че е най-натовареният ден, тъй като се стараят да се приберат до неделя, в понеделник да са по работните си места”, обяснява Емил Гочев, началник ГКПП „Капитан Андреево”.

Трафикът е интензивен по всички пунктове с Турция. Дори и заобикалянето през Гърция не помага. Там опашките от чакащи леки коли също са километрични. Засега проблеми с тежкотоварния трафик няма. А властите препоръчват ако нямате спешна работа да не тръгвате за Турция, защото на връщане ще ви се наложи да чакате часове. Засиленият интензивен трафик през българо-турската граница ще продължи поне до края на този месец.

Коментари

Задължително поле