Ким Кардашиян продаде 20% от козметичната си марка за 200 милиона долара

Козметичният гигант "Коти" купува 20% от марката KKW Beauty на риалити звездата Ким Кардашиян Уест за 200 милиона долара.

За сделката компанията KKW Beauty е оценена на 1 милиард долара. Ще се наложи „Коти” да поеме „цялостна отговорност“ за грижата за кожата, грижата за косата, личните грижи и продуктите за нокти, се посочва в изявление за сключената сделка.

„Тази връзка ще ми позволи да се съсредоточа върху творческите елементи, към които съм толкова пристрастена, докато се възползвам от невероятните ресурси на „Коти” и пускам продуктите си по целия свят“, казва Кардашиян.

Покупката ще бъде още една стъпка към разширяване на сътрудничеството между френско-американския производител и семейство Кардашиян. Миналата година "Коти" придоби 51% от "Кайли козметикс" - компанията на Кайли Дженър, по-младата сестра на Ким Кардашиян, за 600 милиона долара.

Този път "Коти" проявява предпазливост, като купува миноритарен дял в KKW Beauty, предвид глобалната рецесия, причинена от пандемията от новия коронавирус. "Коти" си запазва възможност по-късно да придобие контролен дял в KKW.

 

Коментари

Задължително поле