"Кинематограф" с премиера на „Книга за хората“ във Велико Търново и Габрово

Зимната програма за късометражно кино продължава със специална селекция – Късо кино за книгите и от книгите. Селекцията е предвидена за 23 февруари, 19:30 в клуб ТАМ във Велико Търново. Събитието се осъществява с подкрепата на Музей на хумора и сатирата-Габрово.
"Акцентът на програмата е премиерата на филма „Книга за хората“ (2021) дело на режисьора  и сценарист Владислав Лаков. Страниците на тази история, които се разгръщат на прага между семплата действителност и магическия реализъм, пренасят през последната седмица от летния стаж в затънтеното родно село на библиотекарката Славина (Моника Иванова), чиито вяра и идеализъм ще бъдат поставени под сериозно изпитание. Тя ще трябва да се изправи срещу Димитрова (Ирен Кривошиева) – директорката на местната библиотека. Тя въплъщава в своя образ заслепението и корупцията, както на идеологията, така и на целия бюрократичен механизъм. Филмът е свеж и забавен поглед върху литературата като светиня на индивидуалността и силния характер", казват организаторите. 
Според най-голямата медия за късо кино в България-"Кинематограф", гвоздеят на програмата не е единственото, което си заслужава да се види. Още пет заглавия ще бъдат представени, сред които филми от България, САЩ, Русия, Израел и Канада. Обединяващият мотив между тях е книгата, но всеки един представя своя прочит върху темата. От романтичната притча, осмисляща живота, през заплетените семейни взаимоотношения в гоненето на литературен успех, до грубата реалност на официалния документ. 
 
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони