Кирил Петков обеща течен газ на Сърбия

Министър-председателят на Сърбия Ана Бърнабич посрещна българския си колега Кирил Петков при първото му посещение в западната ни съседка

Подкрепа за еврочленството на западната ни съседка

Бърнабич: Сътрудничеството ни е отлично

Премиерът: Ще съберем мозъците на двете страни

“Газовата свързаност със Сърбия е огромен приоритет на нас, с гръцката връзка вие ще може да получавате течен газ и азерски газ”.

Това обеща премиерът Кирил Петков на сръбската министър-председателка Ана Бърнабич на пресконференция в Белград след завършване на срещата помежду им.

Петков вероятно имаше предвид втечнен природен газ, какъвто ще получаваме от интерконекторната ни връзка с Гърция.

Петков е на първо посещение в Сърбия. Това бе оценено от Бърнабич, която заяви, че български премиер е за първи път в Белград от 2020 г. Сръбската премиерка оцени визитата на Петков като желание на България за ясна европейска перспектива на страните от Западните Балкани.

Вие ще имате пълно съдействие на правителството на Република Сърбия и моето лично, особено докато съм на тази позиция, да работим съвместно да направим отношенията между България и Сърбия, както политически, така и икономически да стават още по-силни и по-добри”, увери Бърнабич. През септември ще бъде проведен съвместен сръбско-български бизнес форум в Пирот или в Димитровград, каза още Бърнабич.
“Обсъдихме възможността да съберем мозъците на двете страни - стартъпи, започващи компании в ИТ сектора да могат да работят заедно, защото когато те имат достъп до 65 млн. човека на Балканите, шансът да пораснат бързо е много по-голям. Европейската интеграция на Сърбия е от огромен приоритет за нас”, каза Кирил Петков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика