Руска компания е създала бърз тест за коронавирус с 94% точност

Нана Гладуиш дари 300 предпазни маски на онкоболницата в Благоевград

Рекорден брой заразени с коронавирус в Русия за денонощие

Нивото на радиация в района на Чернобил се покачи след пожар

Масов бой в ромската махала на Благоевград, двама в болница

Разследват палеж на бали слама в двор на земеделски производител

50-годишна история Рецитаторски конкурс за унгарска и българска литература превключва онлайн Изпълнителите ще си поделят 8 500 лв. награден фонд

Бургазлия раздава юмруци на автомобил

Крадат буркани с мед и хидроизолация

Прокуратурата пита АМ „Митници“ за количествата спирт в данъчните складове

Офталмолог: Пациентите с лещи са най-предпазени от коронавируса

Спецакция в пловдивското село Трилистник, пристигна Иван Гешев

Женкарят Вито Шнабел сложи в колекцията си и Ирина Шейк 33-годишният галерист обича зрели дами

Русия започва клинични изпитания на две лекарства срещу коронавируса

Скъп козунак, но с български яйца за Великден Ракията е един от най-търсените продукти в малките квартални магазини, а това вдига цената й

Киселинната среда – идеална за всички болести 10 прости начина да осигурим необходимия баланс в организма

Мнозина имат повишено ниво на киселинност – типично следствие от употребата на определени продукти и начина на живот. Не всички обаче осъзнават, че подобна среда е идеална за излишно тегло и много заболявания, сред които рак, тъй като действа на организма по същия начин, както киселинният дъжд попарва растенията.

Важни са храната и емоциите

В източната традиция всички алкализиращи храни се определят като носители на Ин енергията, а окисляващите – на Ян. Да не забравяме, че освен от често срещаната ацидоза (прекалена киселинност), балансът може да бъде нарушен и от алкалоза (прекомерна алкалност), Емоционалното състояние също е от особена важност – неслучайно наричаме „кисели” раздразнителните и начумерени хора.

Да започнем с водата. Чистата изворна вода е с неутрално pH 7, докато минералните води са алкализиращи според това какво количество минерали съдържат. Чешмяната вода е по-скоро киселинна. За да се поддържа балансът, е добре да се редуват изворна и минерална вода.

Лесни правила

1. Най-важното е да започнем деня с усмивка и голяма чаша топла вода с прясно изцеден лимон. Въпреки че приемаме цитруса за кисел, той оказва противоположно действие на организма. Приемайте напитката на гладно, за да „погалите” стомаха. Друг вариант е всекидневното пиене на 1-2 супени лъжици ябълков оцет на 220 мл топла вода.

Зеленото гарантира алкална среда.

2. Яжте големи порции салата от „зеленини”, подправена с лимон и висококачествен зехтин. Зеленчуците и плодовете с този цвят са един от най-добрите източници на алкални микроелементи, напр. калций. Хрускайте ги през целия ден, за да поддържате оптимален pH-баланс.

3. Огладнеете ли, хапнете несолени сурови бадеми. В тях се съдържат много алкални микроелементи като магнезий и калций, които възстановяват киселинно-алкалния баланс и нормализират кръвната захар.

4. Пийте мляко (бадемовото е за предпочитане пред кравето) и си правете ягодово смути с изсушена (може и прясно смляна) коприва, тученица, левурда, спирулина…

5. Физическата активност е от особена важност, тъй като движението спомага за извеждане на „киселяците”. Поне ходете повече пеша.

6. Дишайте дълбоко. В идеалния случай открийте място с чист въздух, наситен с кислород, и го посещавайте при всяка възможност.

7. Не яжте месо всеки ден.

8. Откажете се от десертите с високо съдържание на захар и от сладките газирани напитки. Захарта е един от най-опасните продукти за увеличаване на киселинността, а за да се неутрализира тя от бутилка газирана напитка, са необходими повече от 30 чаши вода.

9. Включете в менюто си повече зеленчуци. Внимание! Картофите не се броят, много полезни са чушките, аспержите, тиквичките и патладжаните.

10. И накрая – яжте повече брюкселско зеле. То съдържа редица хранителни вещества и полезни ензими.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.