„Парцелгейт” се развихри в Полша Премиерът си купил имот на шесторно по-ниска цена

След градушката в Горна Оряховица кметът свика кризисния щаб Градоначалникът е разпоредил незабавна проверка на щетите

Атанас Скатов се завърна от Хималаите

Министър Захариева: Германия счита България за важен партньор и за много силна проевропейска държава

Серенай Саръкая и Керем Бурсин се разделиха

КФН: Изплащането на 10 лева обезщетение на наследници на загиналите в катастрофа край Своге е противозаконно

Народът му отпуска края – харчи за курорт, техника и ремонти Увеличаваме разходите си по-бързо от останалите европейци

ЦСКА не се предава, титлата между Разград и „Армията“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 май 2019

Ники Лауда – Майсторът на резките завои

Мей предлага на депутатите да гласуват ново споразумение за Брекзит

Киселинната среда – идеална за всички болести 10 прости начина да осигурим необходимия баланс в организма

Мнозина имат повишено ниво на киселинност – типично следствие от употребата на определени продукти и начина на живот. Не всички обаче осъзнават, че подобна среда е идеална за излишно тегло и много заболявания, сред които рак, тъй като действа на организма по същия начин, както киселинният дъжд попарва растенията.

Важни са храната и емоциите

В източната традиция всички алкализиращи храни се определят като носители на Ин енергията, а окисляващите – на Ян. Да не забравяме, че освен от често срещаната ацидоза (прекалена киселинност), балансът може да бъде нарушен и от алкалоза (прекомерна алкалност), Емоционалното състояние също е от особена важност – неслучайно наричаме „кисели” раздразнителните и начумерени хора.

Да започнем с водата. Чистата изворна вода е с неутрално pH 7, докато минералните води са алкализиращи според това какво количество минерали съдържат. Чешмяната вода е по-скоро киселинна. За да се поддържа балансът, е добре да се редуват изворна и минерална вода.

Лесни правила

1. Най-важното е да започнем деня с усмивка и голяма чаша топла вода с прясно изцеден лимон. Въпреки че приемаме цитруса за кисел, той оказва противоположно действие на организма. Приемайте напитката на гладно, за да „погалите” стомаха. Друг вариант е всекидневното пиене на 1-2 супени лъжици ябълков оцет на 220 мл топла вода.

Зеленото гарантира алкална среда.

2. Яжте големи порции салата от „зеленини”, подправена с лимон и висококачествен зехтин. Зеленчуците и плодовете с този цвят са един от най-добрите източници на алкални микроелементи, напр. калций. Хрускайте ги през целия ден, за да поддържате оптимален pH-баланс.

3. Огладнеете ли, хапнете несолени сурови бадеми. В тях се съдържат много алкални микроелементи като магнезий и калций, които възстановяват киселинно-алкалния баланс и нормализират кръвната захар.

4. Пийте мляко (бадемовото е за предпочитане пред кравето) и си правете ягодово смути с изсушена (може и прясно смляна) коприва, тученица, левурда, спирулина…

5. Физическата активност е от особена важност, тъй като движението спомага за извеждане на „киселяците”. Поне ходете повече пеша.

6. Дишайте дълбоко. В идеалния случай открийте място с чист въздух, наситен с кислород, и го посещавайте при всяка възможност.

7. Не яжте месо всеки ден.

8. Откажете се от десертите с високо съдържание на захар и от сладките газирани напитки. Захарта е един от най-опасните продукти за увеличаване на киселинността, а за да се неутрализира тя от бутилка газирана напитка, са необходими повече от 30 чаши вода.

9. Включете в менюто си повече зеленчуци. Внимание! Картофите не се броят, много полезни са чушките, аспержите, тиквичките и патладжаните.

10. И накрая – яжте повече брюкселско зеле. То съдържа редица хранителни вещества и полезни ензими.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.