Китайският Путин мечтае да се ожени

Китайски журналисти първи забелязват приликата на Ло с руския президент.

Двойник на руския президент живее в малко селце

Ло Юанпин иска да организира собствено шоу

Сънародниците му завиждат за приликата

Всеки човек има двойник, който поразително прилича на него. Он 7 милиарда човека на Земята, поне един ви е като брат-близнак. Но докато никой от нас особено не се интересува къде и как живее неговият двойник, то поразителните прилики на известни хора с техните огледални образи предизвиква винаги удивление. Такъв е случаят и с беден китаец, чиито черти удивително напомнят президента Владимир Путин.

57-годишният фермер Ло Юанпин живее в малкото селце Лунцзюй, намиращо се в провинция Анхой в Централен Китай. Приликата му с руския президент забелязва случайно журналистът Чжан Во през 2011 г. и оттогава той постоянно е под прицела на фотообективите. И двамата имат светло-сини очи, еднакъв ръст, широко чело и почти едни и същи устни, нос, уши. Няколко пъти световни медии канят Ло в различни телевизионни предавания, в които той участва с огромно удоволствие. Причина са това не е жаждата му за слава, а огромното му желание да се ожени. Досега той не е срещнал жената на живота си, заради  бедността, в която живее. Единствената му надежда за лично щастие се появила, след като започнал да позира пред журналисти, но и досега – вече 9 г. след начало на славата му, животът на китаеца не се е променил особено.

„Аз си работя на полето, както преди“, казва Ло пред китайската агенция „Синхуа“. Поразителната му прилика в руския президент не му е донесла нито пари, нито любов. Затова пък съселяните му го наричат „брата на Путин“ и Юанпин се гордее с това. Той мечтае да смени професията си и да организира собствено шоу, за да може да построи хубава къща и най-сетне да се сдобие със семейство. Пред руски журналисти китаецът споделя, че иска „обикновена жена“, защото никоя красавица така или иначе нямало да се  съгласи на брак с него.

Славата на Ло обаче се носи из целия Китай. Владимир Путин е изключително популярен там, за него се правят филми и се пишат книги. След внезапно стоварилата се върху Юанпин слава, много китайски мъже му завиждат, твърдят местни журналисти. Сега, отвреме-навреме той се снима в реклами и мечтае животът му да се промени. Ло е имал трудно детство, разказва самия той. Той е на десетина годинки, когато умира баща му и за да се изхрани е принуден за работи на полето, заедно с възрастните. Като допълнителна „екстра“, другите деца го наричат „орангутан“ заради рижите му коси. Сега никой вече не си спомня за детския му прякор и много от сънародниците му завиждат – той е единственият азиатски двойник на руския президент.

Световната преса твърди

Копие е на двама войници

Путин удивително прилича на двамата войници.

„Путин се преражда“. С това заглавие гръмна световната преса през 2015 г., след като бяха открити две снимки на войници от Гражданската и Великата отечествена война, които поразително приличат на руския президент. Не се знае кой е комсомолецът-доброволец от от 1920 г. на първата снимка, но лицето му вече е известно на целия свят. Оказва се, обаче, че той не е единствен. Намерена е още една снимка – на танкист, позирал през 1941 г., който е почти точно копие на руския президент. Намерена е и негова роднина – Анна Усова от беларуското село Глинная, която твърди, че човекът от снимката е свекърът й. Но и тя не отрича удивителната му прилика с Путин.

Сравняват снимки през годините

Конспиратори „назначиха“ петима дубльори

Конспиратори твърдят, че на двете снимки са различни хора.

Известните хора постоянно са изложени на риск, затова някои от тях ползват двойници. Такива е имал и Наполеон, и Сталин, и много други. Големият интерес към руския президент роди и конспиративни теории, че и Владимир Путин се е сдобил с поне петима дубльори, които кръстосват страната, вместо него, за да запази той силите си за важни международни дела. Някои от тях стигнаха още по-далече, твърдейки, че той не е между живите и „царят не е истински“. Интернет е пълен със снимки и „доказателства“ как се е променяло лицето на Путин през годините. Подобно съмнение се прокрадва още през 2003 г., когато Путин задълго отсъства от страната. През 2008 г., когато начело на Русия застава Дмитрий Медведев, конспираторите твърдят, че не конституцията, според която Путин не може да се кандидатира повече, е причина за това, а тежкото здравословно състояние на президента. Според тях, именно тогава е подготвен двойник, който да поеме властта от Медведев след изтичане на мандата му. Самият Путин признава, че още през 2000 г. е имало идея да се сдобие с дубльор, но той е отказал. Двойникът е трябвало да го замества на места, където е било опасно да се намира.  „Това бяха тежки времена, водеше се борба с тероризма“, признава руският президент.

Коментари

Задължително поле