Китайски шоуспектакъл завладява Бургас

Шоуспектакълът на арт трупа "Тиенихуей", част от културно-туристическото турне "Процъфтяващият път на коприната" - "Живописна Джъдзян", ще бъде представен в Бургас от артисти от китайския град Нинбо на 5 февруари (сряда), от 18:30 часа, в голямата зала на Драматичен театър "Адриана Будевска".

В актьорския състав на трупата са първокласният актьор Джан Сяодзюн, който е носител на китайската театралната награда "Сливов цвят" (най-престижната награда за индивидуални изпълнители в Китай - Бел. р.); носителят на китайското нематериално културно наследство Сюе Цяопин - шесто поколение изпълнител на Пиндяо опера "Игра със зъби", изпълнителят на спектакъла с маски "Променящото се лице" - У Дзиенчън, който е доайен на това сценично изкуство и участва с този спектакъл в Международната интернет конференция, както и още много талантливи артисти.

Състояща се от 26 души, атрактивната трупа ще представи различни елементи от традиционната китайска култура, сред които фокуси, изкуството на променящото се лице, акробатични номера и традиционна китайска музика.

Коментари

Задължително поле