Китай пусна комикс „Махай се, COVID-19!“

Вирусът мрази чистия въздух и се плаши от лекарите

Скоро ще излезе и в хартиен вариант

Китай направи безплатен подарък на всички деца по света, като пусна безплатна електронна книга за тях в тези дни на пандемия. 28-страничният богато илюстриран комикс “Махай се, COVID-19” на китайското детско издателство Chinese Children's Press &Publication Group напътства всички деца как да се предпазят от невидимия коронавирус.

Малката книжка “Махай се, COVID-19!” представя мерките за самозащита, които се оказаха ефективни в Китай. Тя е подарък за света, именно сега, когато вирусът помита света и хората навсякъде преминават през огромен тест.

Написана е от екипа на Предучилището по изобразително изкуство и е илюстрирано от Ние Хуей. Тя е представена изключително забавно, но и с отговорност, като дава шанс на децата да разберат истинската опасност от коронавируса и какво трябва да направят, за да се предпазят от него.

Всъщност главният герой в комикса са те - невидимите капчици с шипове, наречени коронавирус, които обичали да си живеят в телата на дивите животни, но били пренесени от хората, обичащи да ловуват и убиват тези животни за храна.

Поучителната приказка представя пътя на вируса и от какво се страхува той - от чистите ръце, от учените, лекарите и сестрите, които се борят срещу тях.

“Много се радвам, че тази прекрасна детска книжка дойде и у нас в България”, каза за “Труд” издателката на комикса Юлиана Томова от “Български бестселър”. Тя обеща в най-скоро време да я има и в хартиен вариант.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл