Китай с мерки срещу стриптийза по време на погребения

Китай възнамерява да наложи серия от мерки, чрез които да се пребори с явлението стриптийз по време на погребални церемонии.

Практиката, описана като незаконна и покваряваща, е често срещан проблем в селските райони, пише британският "Мирър".

Еротичните танци по време на погребение целят да „привлекат“ повече опечалени и да демонстрират благосъстоянието на семейството. Представленията постепенно се превръщат в практика, която набира популярност през годините.

Министерството на културата на Китай преди месец взе на мушка стриптийза и други „неприлични, порнографски и вулгарни представления“ по време на погребения, сватби и традиционни обществени прояви.

Фокусът на кампанията срещу необичайните представления е в 19 града в 4 провинции – Хънан, Анхуей, Дзянсу и Хъбей, става явно от изявление в интернет страницата на културното министерство.

Новата кампания призовава хората да се свържат със специални „горещи линии“, за да съобщят за „погребалните престъпления“, а стимулите за бдителните граждани са финансови възнаграждения.

Преди три години от министерството апелират за заклеймяване в „черен списък“ на хора и места, участващи в подобни прояви.

От министерството напомнят за група танцьори, които преди две години правили стриптийз след погребение на възрастен човек в китайската провинция Хъбей. Един от участниците тогава бил наказан с глоба от 70 000 юана (11 300 долара) и след намеса на служители на реда бил задържан за 15 дни.

Коментари

Задължително поле