Клаус Шваб: Иде нова ера за човечеството

Бързо и с всички сили се гответе за новата ера, призова в Дубай шефът на Световния икономически форум Клаус Шваб.

Евродепутат предупреди - глобалистките елити отнемат свободите ни

Трябвало да сме готови за промените

Опасения от нов вид комунизъм

Човечеството като вид е постигнало огромен напредък и в момента говорим не само за нова индустриална революция, а за преход към нова ера. Това заяви Клаус Шваб, основател и президент на Световния икономически форум в Давос, при откриването на Световната правителствена среща на върха, която започна днес в Дубай, Обединените арабски емирства.
Бъдещето не се случва, то се оформя, и в този процес правителствените и държавни лидери имат решаваща роля, каза Шваб на форума, събрал 85 международни, регионални и междуправителствени организации, 120 правителствени делегации и хиляди участници.

Според Шваб този преход вече е “зад ъгъла” и трябва да се подготвим възможно най-бързо и с всички сили за тази нова ера. По думите му новите технологии трябва да се приемат, за да бъде светът “по-устойчив”, като в процеса бъдат ангажирани и обикновените граждани.

Особеност на този нов преход е, че той е свързан с множество технологии едновременно - изкуствен интелект, квантови компютри и налага да сме подготвени за промени във физическите, биологичните и дигиталните аспекти на нашия живот, подчертава Шваб.

В същото време холандският евродепутат Роб Рус даде друго обяснение за случващото се. Според него теорията за климатичните промени се прокарва от глобалистките елити в западния свят, които завземат все повече контрол и власт.
“На децата ни се казва, че не трябва да ядат месо, че климатът е най-важното нещо на света... Елитите вървят срещу семейните ценности. Те са против естествената храна. Електрическите автомобили са скъпи и хората не могат да си ги позволят - не става въпрос за колата - а за това, че не можете да отидете никъде, отнемат свободата ни”, обясни Рус.

Той даде пример и с друга политика на ЕС: “Така е и с дигитализацията... цифровата идентичност и цифровата валута на централната банка - всичко това е нова форма на комунизъм, на централно планиране, на контрол на хората”, посочва евродепутатът.

По думите му, крайният контрол идва, когато глобалистите свържат цифровите идентичности на хората с цифровата валута на централната банка. “Те казват, че няма да го правят, но след пет години ще кажат: положението с климата е много зле, трябва да създадем бюджет за климата и за въглеродните емисии и след това ще имаме китаизация”, каза евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти в интервю за подкаста “TheHighwaire”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа