Клиентът, убил проститутка в Кюстендил, я наръгал многократно с нож

Заяви пред съда, че не било умишлено, остава за постоянно в ареста

Обвиненият за убийството на жена в Кюстендил остава в ареста. Окръжният съд в Кюстендил под председателството на съдия Татяна Костадинова наложи най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража", на 53-годишния Божидар Стоилков, съобщи "Дарик".

Вчера стана ясно, че той е убил 32-годишната Марияна Димитрова на 13 май и крил тялото ѝ в продължение на дни в мазето на дома си. Стоилков е направил самопризнания за престъплението.

Днес той заяви пред съда, че се признава за виновен и че не е извършил умишлено убийството.

Стоилков поиска да бъде пуснат под домашен арест. Неговият адвокат Емил Велинов настоя за по-лека мярка за неотклонение, като изтъкна пред съда, че няма опасност клиентът му да се укрие или извърши друго престъпление. Защитникът подчерта, че Стоилков е признал вината си и се е разкаял за стореното. Самият задържан посочи, че убийството не е умишлено.

Прокурор Владимир Мицов заяви, че мъжът умишлено е умъртвил 32-годишната Марияна Димитрова в жилището, в което живее под наем на ул. "Априлско въстание” 10 в Кюстендил. Смъртта на жената е настъпила вследствие многократни удари с нож.

„Събраните доказателства и свидетелски показания водят да обосновано предположение, че той е извършител на престъплението. Законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода. Той е многократно осъждан за общоопасни престъпления и има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление”, каза прокурор Мицов.

Съдът остави Стоилков в ареста, а мярката му за неотклонение може да бъде обжалвана в 3-дневен срок.

Коментари

Задължително поле